Zašto još uvek nema rezultata izbora za Novi Sad?

Još uvek nema zvaničnih podataka o tome kako je glasao Novi Sad, iako je prošlo više od dva dana od zatvaranja biračkih mesta.
Zašto još uvek nema rezultata izbora za Novi Sad?
Foto: 021.rs

Preliminarni rezultati za mnoge gradove u Srbiji su objavljeni, međutim ne i za drugi najveći. 

Podatke o raspodeli glasova nisu dale ni Gradska izborna komisija, ali ni vladajuća koalicija okupljena oko SNS ili neka od opozicionih grupacija. To ih, naravno, nije omelo da se kroz saopštenja raspravljaju o tome ko je dobio veću podršku.
Jedine podatke za Novi Sad, nezvanične i na osnovu zapisnika sa biračkih mesta, objavio je portal 021.rs u svojoj analizi. Podaci pokazuju da je predsednik Aleksandar Vučić osvojio više od 100.000 glasova, dok je Zdravko Ponoš imao 55.000.
 
Na osnovu istih podataka, SNS u Novom Sadu beleži pad podrške, o čemu više možete da čitate na OVOM LINKU.
 
Ne samo da Novosađani nemaju zvanične podatke o tome kako su njihovi sugrađani glasali, već ne znaju ni kolika je izlaznost bila u gradu. Prema proceni 021.rs, izlaznost je bila 63 odsto. 
 
U Gradskoj izbornoj komisiji su nepostojanje preliminarnih rezultata objasnili time da čekaju eventualne prigovore i ispravke u zapisnicima. Kako su naveli za 021.rs, za sada nema nijednog prigovora, a ostala su još dva dana da budu dostavljeni.
 
U međuvremenu, GIK je saopštio da se ispravi osam zapisnika za parlamentarne izbore i sedam za predsedničke, koji su uglavnom popravke matematičkih grešaka. U četiri slučaja radi se o ispravkama za oba nivoa izbora na istim biračkim mestima, tako da su izmene napravljene u zapisnicima na 10 biračkih mesta. 
 
Tako je, na primer, na biračkom mestu u Veterniku dodat po jedan glas SNS-u i Ujedinjenima, zbog greške u računici. Ostale zabeležene greške tiču se neupisivanja broja birača koji su izašli na izbore, pogreške u računici broja izašlih i upisanih birača, a kao posledica greške na pojedinim mestima listama su dodavani ili oduzimani po jedan-dva glasa. Reč je o tehničkim greškama. 
  • kss

    07.04.2022 14:05
    Gospodin Milos (upuceni) je ne upucen,od ove godine se broj primljenih listica ne unosi u zapisnik vec samo broj upisanih biraca i posle broj iskoriscenih listica. A kradja moze biti kada neko pri razvrstavanju listica pre brojanja uzme za odredjenu stranku da skuplja npr SNS pa ih niko jos jednom ne proveri ili kao ja proveri i nadjem tudje glasove medju njima.
  • Vigo

    06.04.2022 17:54
    Niko, niko kao mi
    Rezultata nema jer je muljanje u toku. To nije ni čudno ni neočekivano. Čudno je što narod, ne samo opozicija, ćuti i bleji. Toliki broj beskičmenjaka je zaprepašćujući mada se radi o hrabroj, samosvesnoj, poštenoj Srbiji.
  • Sremac

    06.04.2022 17:43
    Koga zaboli vise za izbore, Sad nas pustite malo da zivimo kolko mozemo, neka ovi rade sta hoce, nek kradu i lazu, rade to ceo zivot, radice i ostatak, i ne samo oni, svako ko dodje. Hocu da zivim i slusam koncerte, gledam predstave, sklanjajte bagru sa bilborda i televizora, nek mi ne dizu platu i ne obecavaju kule i gradove, sarene laze, hocu da ne znam za njih, jel to moguce nekako??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti