VIDEO: Mladi Novosađani snimili film "Komšije" - u kakvoj zajednici živimo?

Mladi Novosađani snimili su film "Komšije" koji će premijerno biti prikazan na otvaranju osmog izdanja filmskog festivala na Novom naselju - "21114" 8. septembra.
Film je nastao u sklopu projekta "Art Kvart - Start! 2021".
"Pandemija nas je zatvorila u četiri zida iza kojih su s druge strane disali nama neretko potpuni stranci, pa se upravo to pitanje, koliko poznajemo svoje komšije i u kakvoj zajednici živimo, izdvojilo kao svima bliska tema i rođena je ideja za film 'Komšije'. Osim teme komšiluka i otuđenosti, iza kulisa on priča priču o mladim talentima za koje je ovo prvi umetnički poduhvat i susret sa magijom sedme umetnosti", navode u Novom kulturnom naselju. 
Film je u petak, 1. aprila imao svoju premijeru na internetu:
 
 
Projekat "Art Kvart - Start! 2021" bio je podeljen u pet sekcija koje je nakon završetka radionica udružio zadatak da snime film. Polaznici dramske sekcije su glumili, filmska sekcija je režirala i pisala scenario, a produkcijska se bavila organizacijom snimanja. Sekcija dizajna zvuka pridružila je svoje talente u radu na muzici i zvuku filma, a animatorska proizvela kreativnu završnu sekvencu. 
 
Cilj je bio da se mladi upoznaju sa audio-vizuelnom produkcijom iz prve ruke i zavole umetničke discipline i poslove. 
 
Svi zainteresovani mladi od 15 do 20 godina koji u sebi prepoznaju ljubav prema umetnosti, već sada mogu da postave pitanja i da se informišu o ovogodišnjem izdanju Art Kvart - Start! 2022 i prijave na adresu artkvartstart@gmail.com.
 
Udruženje Novo kulturno naselje je u sklopu inicijative za osnivanje Kulturnog centra Novo naselje od 2014. do danas uspešno realizovalo 19 festivala, preko 1.200 edukativnih i umetničkih radionica i programa, niz volonterskih i humanitarnih akcija, akcija ozelenjavanja, čišćenja i uređivanja javnih prostora kao i nekolicinu međunarodnih projekata.
  • Veoma

    06.04.2022 13:20
    je znacajno
    Ko je koga zvao? Odgovor na ovo pitanje ce pokazati ko je ipak, u beznadeznijem polozaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti