Zubni implanti u Novom Sadu - svetska usluga po povoljnoj ceni

Zubni implanti su najsavremenije rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba, a Novi Sad je sve poznatiji kao grad u kome se oni ugrađuju.
Zubni implanti u Novom Sadu - svetska usluga po povoljnoj ceni
Foto: Pixabay

Baš u Novom Sadu, jedina u zemlji, nalazi se sertifikovana klinika za Neodent implantate, poznate svetske grupacije Straumann.

Reč je o ordinaciji "Dr Lolin" u kojoj dr Srđan Lolin sa svojim timom, svakodnevno pacijentima na lice vraća blistav osmeh.

Posebno su poznati po tome što rade velike "rekonstrukcije osmeha".

To znači da čak i oni pacijenti koji u ustima nemaju nijedan svoj zub, za svega nekoliko dana, mogu imati sasvim funkcionalne i lepe zube koji se ne vade iz usta.

All on 4 i All on 6

All on 4 i All on 6 su tehnike ugradnje implantata, kada su četiri, odnosno šest impantata nosioci svih zuba u vilici.

U "Dr Lolin" ordinaciji najčešće se koriste Neodent implanti, koji odmah po ugradnji mogu da se opterete, fiksnim, privremenim zubima.

Učenje od najboljih

Obuku za Neodent implantate dr Srđan Lolin je prošao u Portugaliji i u Brazilu i kroz rad se uverio u njihovu ogromnu uspešnost.

"Pre nekoliko godina posetili smo grad Curatiba u Brazilu, institut ILPEO i fabriku Neodent. Tamo smo vežbali i učili zajedno sa njihovim profesorima. Portugalsko-brazilsku školu implantologije smo doneli u Novi Sad i u Srbiju. Sada već nekoliko godina pri ugradnji implantata primenjujemo te principe", kaže dr Lolin.

Izrada zuba odmah posle ugradnje implantata je usluga koju pacijenti veoma traže. Posebno kada dolaze iz inostranstva i imaju malo slobodnih dana, a rešili su da se sa lepim, fiksnim zubima vrate kući.

Zato su dr Lolin i njegov tim posetili i svetski priznatog stručnjaka profesora Žoao Karamesa iz Lisabona. U njegovom modernom institutu obišli su sva odeljenja, od oralne hirurgije do protetike, koja su angažovana da bi pacijenti izašli iz ordinacije za kratko vreme sa novim osmehom.

U istom gradu o zubnim implantima učili su i od dr Pedra Rodrigeza velikog stručnjaka za All-on-4. Tamo su se uverili da je to najbolja tehnika koja se koristi za bezube vilice.

Zaključak je da se na taj način hirurgija pojednostavljuje, izbegava se nadoknada kosti i rešavaju se najteži slučajevi atrofije vilice. Zato skoro svi bezubi pacijenti sada mogu imati fiksne zube.

Privremeni zubi na implantima su standard moderne stomatologije

Dr Srđan Lolin kaže da je u modernim stomatološkim klinikama postalo standard da se odmah po ugradnji implantata postave privremeni zubi. Za tu namenu koriste se samo marke implantata sa proverenim kvalitetom kao što su Straumann i njegova firma Neodent.

To su implantati koji su posebno dizajnirani da mogu odmah da se opterete. Istu uslugu sada imaju na raspolaganju i pacijenti u Novom Sadu.

"Od predstavnika firme Straumann u Srbiji dobili smo sertifikat kao ovlašćena ordinacija za ugradnju njihovih implantata. Klinika u kojoj radi prof Karames je poznata širom Evrope, zbog čega mnogi pacijenti dolaze ciljano u Lisabon radi izrade zuba. Ostaju pet do 10 dana i odlaze sa novim zubima. I naša ordinacija u Novom Sadu je posvećena dentalnom turizmu i funkcioniše na sličan način. Zato su nam iskustva iz Lisabona bila dragocena", ističe dr Lolin.

Zašto su bitni privremeni zubi na implantima?

Privremeni zubi na implantatima se dizajniraju da izgledaju kao stalni zubi (ili barem slično).

Pacijent, dok ih nosi tokom tri meseca, može da stekne utisak kako će definitivni zubi izgledati i funkcionisati, ali i da ukoliko mu se nešto ne dopada da svoje sugestije kada ponovo dođe u ordinaciju.

Stalni zubi na implantima

Nakon što se zubni implanti integrišu u kosti, obično 3-6 meseci od postavljanja, pristupa se izradi stalnih zuba. Prvo se uzima otisak i pristupa digitalnom dizajnu u softveru, posle toga se u 3D printeru prave zubi od plastike.

Ti plastični zubi po obliku i veličini treba da izgledaju isto kao stalni zubi.

"U ovoj fazi je moguće korigovati dužinu i oblik zuba, da bi pacijent bio zadovoljan njihovim izgledom. Ukoliko je nesiguran moguće je da ode iz ordinacije sa ovim plastičnim zubima, prenoći i tek onda da svoj pristanak izradu stalnih zuba po plastičnom modelu. Ta detaljna analiza je važna jer kada se stalni zubi završe nije im više moguće korigovati oblik, veličinu i boju", kaže dr Lolin.

Time se, tvrdi on, izbegavaju nepredviđene situacije i iz ordinacije uvek izađe zadovoljan pacijent.

Nekoliko koraka do novih zuba

3D snimanje zuba prvi je korak pre ugradnje zubnih implantata, jer daje najbolji uvid u dalji plan rada. Ono se može uraditi i na licu mesta, u "Dr Lolin" ordinaciji.

"Ukoliko je u pitanju bezuba vilica na snimku vidimo da li se kost "otopila" ili je potreban sinus-lift. Ako jeste prvo se to radi, a ako nije, odmah se ugrađuju implantati. Ako ima zuba za vađenje vadimo ih i odmah ugrađujemo implantate, a ukoliko neke zube možemo da sačuvamo, uvek se potrudimo da i to uradimo", objašnjava dr Lolin.

On dodaje da se posebnim instrumentima proverava da li su zubni implanti čvrsto postavljeni u kosti, uzima se otisak i u većini slučajeva već u roku od pet do sedam dana pacijent može imati fiksne privremene zube.

To je, kako kaže već postala rutinska procedura, kojom pacijenti dobijaju najmoderniju uslugu po korektnoj ceni.https://drlolin.com/usluge/zubni-implanti/

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti