FOTO: Manje saobraćajne gužve na Novom naselju zbog uklanjanja pružnog prelaza

Radnici JKP "Put" od juče, 11. aprila uklanjaju pružni prelaz u Ulici Radomira Raše Radujkova, na Novom naselju.
FOTO: Manje saobraćajne gužve na Novom naselju zbog uklanjanja pružnog prelaza
Foto: 021.rs
Kako je zbog uklanjanja pruge i sređivanja asfalta zatvorena polovina saobraćajne trake iz pravca Novog naselja ka Novoj Detelinari, iz tog smera se stvaraju saobraćajne gužve. 

Očekuje se da radovi potraju do petka, 15. aprila, do kada je i zvaničan rok za završetak. 

Ovo uklanjanje pružnog prelaza sa pruge koja je vodila sa nove Železničke stanice preko Detelinare ka staroj Ranžirnoj stanici je nastavak poslova koji su počeli prošle nedelje, a kada je uklonjen pružni prelaz u Rumenačkoj ulici, nedaleko od stadiona RFK "Novi Sad".
 
Prethodno su početkom februara bez ikakve najave uklonjeni pružni prelazi na Bulevaru vojvode Stepe, nedaleko od kružnog toka sa Bulevarom Evrope, a posle nekoliko dana i pružni prelazi na Bulevaru Evrope nedaleko od kasarne Majevica.
 
 
Posle nekoliko dana ćutanja na pitanja 021.rs, iz Infrastruktura železnice Srbije su saopštili da je još 15. decembra doneta odluka o ukidanju korišćenja dva i po kilometra pruge Železnička stanica - stara Ranžirna stanica (Ložionica), koja ide uglavnom kroz Detelinaru. Razlog za uklanjanje je taj da zbog izgradnje brze pruge Beograd - Subotica ne sme da bude ukrštanja puteva i pruga u istom nivou. 
 
Uklanjanje ove pruge je bilo očekivano i najavljivano decenijama. 
  • selektivno pamćenje

    12.04.2022 12:41
    @ Stanar
    jeste, jeste, bilo je obećano, samo pod uslovom da se se okončaju radovi 2. faze ranžirne stanice i isele tamo ložionički objekti za namirenje, što se nikada nije desilo, a trebalo je još pre više od 2 decenije kada su neki objekti bili pred useljenjem.

  • Nevera

    12.04.2022 11:22
    Sve se sklanja zbog profita
    E sad kad krene mravinjak gradnja, a infrastruktura napravljena za grad od 250000 ljudi. Pa kad pocne sve da puca po savovima, pa pritisak vode leti. Kvadrat 2000 a okolo deponije i trava “dokoljenka”.
    Sve se to sklanja da bi njihovi gradili sto vise stanova na sto manje povrsine jer ce profit od izgradnje biti veci, biti veci, biti veci…
  • faraon sima

    12.04.2022 11:00
    Naprave guzvu na Futoskom putu kod Kisacke, covek pobegne preko naselja kad i tamo dosli da prave guzvu ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.