Posle pisanja 021.rs: Ucrtana parking mesta u limanskoj ulici iz koje je "pauk" odneo vozila

Ispred zgrade u Ulici Miloša Crnjanskog od 2 do 10, na Limanu, biće dozvoljeno parkiranje na nekoliko mesta, potvrđeno je za 021.rs u JKP "Parking servis".
Posle pisanja 021.rs: Ucrtana parking mesta u limanskoj ulici iz koje je "pauk" odneo vozila
Foto: 021.rs
Radnici ovog gradskog preduzeća će već danas označiti gde je dozvoljeno da se automobili parkiraju, a da opet ostane dovoljno mesta za pešake, bicikliste i prilaz zgradi.

Ovo označavanje parking mesta, koja će dozvoljavati da vozilo bude delimično parkirano na trotoaru, a delom na kolovozu, radi se na osnovu projekta gradske uprave. Sve je usledilo desetak dana nakon što su se građani pobunili jer je saobraćajna policija sa "Pauk službom" odnela više vozila.

Kako su stanari ranije ispričali za 021.rs, uklanjanje automobila se dogodilo 5. aprila bez ikakve najave i na iznenađenje građana koji su tvrdili da se ispred zgrade slobodno parkiraju već decenijama i da ima dovoljno mesta za prilaz ulazima. Limanci su za 021.rs rekli i da je nedaleko od ulaza broj 2, kod trafo-stanice, bio i saobraćajni znak za parkiranje i da je sada nestao.
 
 
U "Parking servisu" za 021.rs navode da je akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa trotoara bila po pozivu građana koji stanuju u toj ulici, da im tako parkirana na trotoaru ometaju svakodnevno funkcionisanje. 
 
"Priča da li ima znaka ili ne, potpuno je suvišna, jer parkiranje na trotoaru nije dozvoljeno, bez obzira na to da li znak postoji ili ne. Parkiranje na trotoaru ugrožava bezbednost pešaka, i odraslih i dece i mama sa dečijim kolicima. Parkiranje na trotoaru ugrožava i bezbedan prolaz u vanrednim situacijama, na primer u slučaju požara i sličnog, a takav jedan slučaj se desio baš nedavno u komšiluku u Ulici Jozefa Marčoka. Da bismo rešili nedoumice, parking o kome je reč biće obeležen i radovi su počeli", poručuju u "Parking servisu".
 
Iz ovog preduzeća za 021.rs dodaju i da je po saobraćajnom projektu za Liman IV predviđeno obeležavanje parking mesta u Ulici Miloša Crnjanskog sa parne strane, delimično na kolovozu, a delimično na trotoaru, tako da ostaje dovoljno mesta za bezbedno kretanje pešaka.
  • Лиманац

    14.04.2022 16:24
    Појединци су намерно подигли галаму ни око чега, како би чак и обележавање паркинг-места искористили као повод за напад на градску власт.
  • Cobani

    14.04.2022 08:06
    Limanci sta ce vam parking imate zelenu povrsinu, vozite biciklove zivite ekoloski. Pozdrav sa Fruske gore...
  • Zaposleni

    13.04.2022 23:17
    #zoe ne lupetaj
    Te analfabete i priuceni kadrovi,citaj direktor drzavni ekonomski fakultet, su preuzeli preduzece sa dugom od preko 200mil dinara sto su tvoji obrazovani zuti ostavili ,a osnovna delatnost preduzeca je bila samo farbanje.
    Danas ako si realna a nisi videces 40 ,sto novih sto rekonstruisanih parkiralista, zadnji Berislava Berica i na Temerinskoj pijaci ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti