VIDEO: Koškanje na izboru za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu, reagovala policija

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu eskalirali su u verbalni i fizički obračun u kom je reagovala i policija.
VIDEO: Koškanje na izboru za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu, reagovala policija
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje na licu mesta, do sukoba je došlo između zamenika predsednika izborne komisije Aleksandra Gajića i predstavnika "Studentske reakcije", čija lista za učešće na izborima je prethodno odbijena.

Razlog za odbijanje su navodi o falsifikovanim potpisima, što članovi "Studentske reakcije" negiraju.

Gajić i nepoznati mladić pokušali su da oduzmu telefone članovima "Studentske reakcije" Mladenu Cvijetiću i Srđanu Đuriću, te je tom prilikom došlo do sukoba.
 
 
Na teren je izašla i policija.
 
Mladen Cvijetić za 021.rs kaže da je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba i da su počinioci prijavljeni policiji.
 
"Kada smo ušli da glasamo na izborima, Srđan Đurić i ja smo hteli da izvedemo jedan performans i zalepimo nalepnicu 'Izbori bez izbora', jer nema izbora, jedna je lista kandidovana. Čovek koji nije student fakulteta je fizički nasrnuo na Srđana. Izgurao ga je napolje i napravio mu je lakše telesne povrede. Srđan je išao kod doktora i zvali smo policiju. Nakon toga je došao Aleksandar Gajić i mene udario ramenom. Ja ne znam iz kog razloga, niti sam ga provocirao, niti pričao sa njim. Ja sam i to prijavio. Nakon toga je došla policija i rekla da će dalje po službenoj dužnosti da 'gura' taj slučaj", navodi Cvijetić za 021.rs.
 
Kako kaže, došlo je do još jednog incidenta.
 
"Petnaest minuta sam ja sa Gajićem normalno razgovarao i on sa mnom. Pričali smo o listi, zašto je odbijena i zašto nije dao izveštaj o svakom potpisu za koji sumnja da je krivotvoren. U jednom trenutku je Gajić počeo da preti, da viče i oduzima mi telefon i fizički nasrće na mene i na Aleksandra Ćirića. Sve to imamo dokumentovano na video zapisima", ističe.
 
On zaključuje da su izbori suludi, te da je reč o apsolutnom "bezumlju".
 
 
 
 
U izjavi za 021.rs Gajić je rekao da studenti iz "Studentske reakcije" provociraju svojim ponašanjem. Dodao je da je "možda preterao što je gurnuo ruku studenta koji ga je snimao". Takođe, on misli da ovakvo ponašanje nema osnova, jer je "prvi za to da ima više lista". Zaključio je da je problem to što studenti iz ovog udruženja nisu hteli da prihvate uslove, odnosno da im notar overi potpise. 
 
"Ja ne znam da li je dolazila policija, ja ih nisam video. Jeste, dolazilo je do koškanja. Ukoliko je njihov performans taj da oni unište kutije i glasačke listiće, u redu je, ja ne znam koja je to vrsta performansa. Incident poslednji koji je nastao jeste da su pokušali sve vreme da snimaju i da izazovu neku reakciju sa naše strane. To što sam pokušao da privremeno sprečim da me neko snima i uzeo telefon, okej, to je neka moja reakcija", istakao je Gajić.
 
 
Aktivisti "Studentske reakcije" prethodno su najavili da će sprečiti održavanje izbora za Studentski parlament i blokirati celu zgradu fakulteta ukoliko im ne bude omogućeno učešće, naglašavajući da im je lista za izbore namerno i uz kršenje zakona, oborena nakon kandidature.
 
Rektor Univerziteta Dejan Madić predložio je medijaciju između dve strane, koju bi vodio Filozofski fakultet.
  • @bora

    14.04.2022 17:16
    "ja sad nekog opsujem i taj neko ima pravo da me udari ili nešto slično?" 

    Šta savetujete nekom koga opsujete? Da proguta uvredu (duševni bol), ode ponižen dok Vi likujete? Zove policiju? Da se takmiči sa Vama u prostakluku. Ja sam protivnik bilo kakvog nasilja, pa i verbalnog. Vi samo psujte ljude i tako testirajte njihovu reakciju. Nećete daleko. Ni taj Gajić ni ovi drugi nisu mi simpatični.
  • Sinner

    14.04.2022 11:27
    Nadam se da će ovo pročitati:
    Darko Marić, Mladena Mikan, Aleksandar Gajić i još par sličnih likova koji se ponašaju kao da su im roditelji u amanet ostavili fakultete i studentske funkcije na njima. Pobogu, imate po 30+ banki, a i dalje se gurate u studentsko organizovanje, pa zar vas nije blam više? Ganjajte partijske karijere u javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i slično, samo pobogu otkačite se od studenata više! I prestanite da "večitim studentima" nazivate one studente koji se mimo vas samoorganizuju i probleme rešavaju direktnim akcijama, ako ćemo o večitim studentima, postali ste već deo inventara na svojim fakultetima.
  • Čenejac

    14.04.2022 09:40
    Sve te nazovimo studente na njive dati im motike i da kopaju neverovatno koliko imaju neiskorišćene energije i tako je hemija za poljoprivredu preskupa eto resenja!!! Sramota za sve akademske gradjane prošle sadašnje i buduće!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti