U petak sednica Skupštine grada: Evo o čemu će se odlučivati u vaše ime

Više od 50 tačaka biće na dnevnom redu na predstojećoj sednici Skupštine grada, zakazanoj za petak, 29. april.
U petak sednica Skupštine grada: Evo o čemu će se odlučivati u vaše ime
Foto: 021.rs

Odbornici Skupštine grada na sednici će razmatrati izmene i dopune regulacionih planova, programe poslovanja i izveštaje preduzeća, predloge za nazive ulica, kadrovske odluke i drugo.

Na dnevnom redu je, između ostalog, predlog plana generalne regulacije blokova iz Bulevar Evrope. Ovaj plan je nedavno bio na javnom uvidu, a gradski urbanisti odbili su većinu primedbi na ovaj dokument. Šta su građani tražili, a šta je planom predviđeno detaljno smo obradili na OVOM LINKU.

Na dnevnom redu naći će se i predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o programu uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu, potom izmene urbanističkih planova za lokalitet kompleksa MUP-a na uglu Bulevara kralja Petra I i Braće Jovandić, područja zapadno od Državnog puta IB-12, područja južno od glavne gradske saobraćajnice na Alibegovcu, izmene plana Malog Limana, izmene plana za Detelinaru između Hadži Ruvimove, Ilije Birčanina, Branka Bajića i Veselina Masleše. 
 
Tu su i predlozi odluka u vezi sa dodelom stambene podrške kupovinom stana u javnoj svojini za dvočlana, tročlana i petočlana stanovništva, odluka o prodaji stanova dodeljenih u zakup izbeglim licima.
 
Takođe, glasaće se i o godišnjim izveštajima o realizaciji programa investicionih akvinosti za "Put", "Parking servis", "Gradsko zelenilo", Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove...
 
Odbornici će razmatrati i izmene i dopune plana koji se odnosi na stambenu zgradu na uglu Veselina Masleše i Kopernikove, zbog čije gradnje je "stradala" i zelena površina
 
Većina glasova odbornika značiće i postavljanje nove skulpture u Limanskom parku, a to je "Čovek jelen". Kako izgleda i na čiji predlog se postavlja saznajte OVDE.
 
Na dnevnom redu je i izveštaj o radu Lokalnog ombudsmana, kome se građani žale na rad gradskih organa, ali i na svoje komšije i članove porodice.
 
Neke ulice će dobiti imena odlukom Skupštine grada, što je obrađeno OVDE, a odbornici će razmatrati i nove mandate na čelu javnih preduzeća za Stevana Lugonju (Parking servis) i Gordanu Stojsavljević (Informatika).
 
Sednica se održava u Velikoj sali Skupštine APV, a početak je u 10 časova.
  • Djurovic

    29.04.2022 08:25
    sps
    Imali jos lojalnih i školovanih u Parking Servisu sem gore navednog sa novokomponovanim savetnikom.... Da nije zalosno, bilo bi smesno kao i sve ostalo u tom preduzeću....
  • Kole

    29.04.2022 07:53
    @iznenadjena
    Nema šanse da se sadašnji pomeri jer svi znamo koliko je plaćen kao v.d direktor… čoveku je bila mala plata pa je u izvrsnom odboru jata plaćen još 500.000 din mesecno. Verovatno mu se placa neodlazak na posao,nerad i ostalo… sad se aktivirao 3 dana pred izbore pa je čak i do Banja Luke stigao samo da ne izgubi fotelju.
  • Iznenadjenja

    29.04.2022 00:11
    Eto Barca za direktora ziga vec vidim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti