FOTO: Novosađani masovnom vožnjom bicikala obeležili 10 godina Kritične mase

Novosađani i Novosađanke, najmlađi i stariji, početnici i iskusni vozači, provozali su se na biciklima u okviru još jedne prolećne Kritične mase.
FOTO: Novosađani masovnom vožnjom bicikala obeležili 10 godina Kritične mase
Foto: 021.rs
Prijatno vreme poslužilo je za okupljanje većeg broja biciklista i biciklistkinja na ulicama Novog Sada.

Vožnju su obezbeđivali redari Novosadske biciklističke inicijative, organizatora vožnje, kao i saobraćajna policija.

Vožnja je počela u 17 časova iz Limanskog parka. Biciklisti su prošli Šekspirovom i izašli na Bulevar despota Stefana, odatle na Fruškogorsku i Jiričekovu, a potom iz Dr Sime Miloševića na Bulevar cara Lazara. 
 
 
Duga kolona od nekoliko stotina biciklista izašla je na Stražilovsku i Bulevar Mihajla Pupina, obišla centar i stigla do Novosadskog sajma, a odatle kroz Detelinaru na Novo naselje.
 
 
Vožnja je završena u novom parku između Novog naselja i Detelinare.
 
 
Učesnici Kritične mase druženje su završili tradicionalnim biciklističkim pozdravom - podizanjem dvotočkaša u vazduh, kao i na kraju svake vožnje.
 

Kritična masa je masovna vožnja bicikala ulicama Novog Sada, sa ciljem podizanja svesti o potrebi ulaganja u biciklističku infrastrukturu. Cilj vožnje je i promocija bicikla kao ekološki najprihvatljivijeg prevoznog sredstva.

Prva Kritična masa održana je u Novom Sadu pre 10 godina u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative.

  • Vidoviti Limanac

    30.04.2022 08:03
    Krično
    @Bb-ns svaki dan je u špicu već kritičan....
    @Nikola biciklisti JESU saobraćaj....

  • Nataša

    30.04.2022 07:35
    Sloboda za bicikle
    Kada će se gradonačelnik smilovati i obezbediti stazu za bicikle preko mosta Slobode?
    Za tu kritičnu masu, svi dolazimo na protest.
  • Joca

    30.04.2022 07:29
    Promasaj
    Ovo mi lici na veliko nista. Jasno je gradjanima nakon dest godina vaseg okupljanja da volite i upraznjavate taj vid prevoza i rekreacije.
    Problemi sa biciklovima su brojni. Treba sada raditi na edukaciji, kako i gde se pravilno vozi, gde se ostavlja bicikl, kako se cuva, kako se odrzava, ko odrzava... . Posebna paznja se mora ukazati na voznju trotoarom i prelazak ulice gde jeste i gde nije obelezena staza za bicikliste. Kao i kada biciklista ima a kada nema prednost, u odnosu na druge ucesnike u saobracaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti