Skupština grada usvojila plan blokova uz Bulevar Evrope, podržala novu skulpturu u Limanskom parku

Odbornici Skupštine grada usvojili su izmene više regulacionih planova, programe poslovanja i izveštaje nekoliko preduzeća, predloge za nazive ulica, kao i kadrovske odluke.
Skupština grada usvojila plan blokova uz Bulevar Evrope, podržala novu skulpturu u Limanskom parku
Foto: 021.rs

Između ostalog, usvojen je plan generalne regulacije blokova uz Bulevar Evrope. Ovaj plan je nedavno bio na javnom uvidu, a gradski urbanisti odbili su većinu primedbi na ovaj dokument. Šta su građani tražili, a šta je planom predviđeno detaljno smo obradili u OVOM TEKSTU.

Usvojene su i izmene više urbanističkih planova - za kompleks MUP-a na uglu Bulevara kralja Petra I i Braće Jovandić, područje zapadno od Državnog puta IB-12, područje južno od glavne gradske saobraćajnice na Alibegovcu, izmene plana Malog Limana, kao i plana Detelinare između Hadži Ruvimove, Ilije Birčanina, Branka Bajića i Veselina Masleše.
Prihvaćene su i odluke u vezi sa kupovinom stana u javnoj svojini za dvočlana, tročlana i petočlana domaćinstva, kao i odluka o prodaji stanova dodeljenih u zakup izbeglim licima.
 
Većina odbornika podržala je i postavljanje nove skulpture u Limanskom parku, a to je "Čovek jelen". Kako izgleda i na čiji predlog se postavlja saznajte OVDE.
 
Odlukom Skupštine grada, više ulica dobija imena, o čemu smo pisali OVDE.
 
Nove mandate na čelu javnih preduzeća dobili su Stevan Lugonja (Parking servis) i Gordana Stojsavljević (Informatika).
  • sevex

    02.05.2022 09:58
    šalabajzeri
    Skupština grada, odnosno članovi SNS, usvojili su plan kako krasti imovinu od gradjana i kako upropastiti grad, odnosno životu u njemu. Jer takvi se planovi donose već osam godina unazad. Radi se o planskom bogaćenju pojedinaca, kroz institucionalnu legalizaciju. Znamo mi šta vi radite, niste baš pametni kao što mislite, jer da jeste drugačije bi živeli i radili, ne bi imali oko sebe sve same kompromitovane šalabajzere.
  • Pićuka

    01.05.2022 15:24
    Kada bi Fruška gora bila pravi nacionalni park onda bi ova simbolika imala smisla. Dokle god nacionalnim parkom krstare motoraši i kvadovi ovo je farsa. Neka objasne, ovi što su to podržali, u čemu je poenta.
  • Novosadjanka

    30.04.2022 08:10
    Figura
    Da ne bi to ruglo od figure plasilo deci, a zgrozavalo odrasle, trebalo je odlucifti da se ista prefarba crvenom,belom i plavom bojom. Uklopilo bi se u ofarbani Liman i sire, a sns-ovce bi bile dosledne u svojim odlukama. Ova figura bi mogla da bude i novi simbol ovog grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.