FOTO: Izletnici upalili vatru za ražanj uz sam spomenik na Iriškom vencu

Grupa izletnika je danas upalila vatru za ražanj uz sam spomenik "Sloboda" na Iriškom vencu, te nanela štetu, saopšteno je iz Nacionalnog parka Fruška gora.
Navodi se da je čuvarska služba reagovala na licu mesta. 

Iz Nacionalnog parka dodaju da je ovo jedini zabeleženi incident devastacije i neprimerenog ponašanja tokom proslave 1. maja. 

 
 
Ocenjuju da je "1. maj na području Nacionalnog parka protekao u nikad harmoničnijoj atmosferi". 
 
 
Po procenama, od petka do danas je Nacionalni park Fruška gora posetilo više od 300.000 posetilaca.
 
NAPOMENA: Nacionalni park Fruška gora naknadno je saopštio da osobe koje su na fotografiji nisu mladići koji su pekli prase kraj spomenika, već su pomagali da se ražanj ukloni.

Komentari 123

  • Jovan Spasojevic

    05.05.2022 22:12
    @g pen
    Pa ja i pricam to jest pisem komentar o sremcima. Naravno. Moji i jesu sremci. Ali mi je krivo sto se vecito nasa zrtva umanjuje ne pominje ili je to nebitno. Samo se govori o licanima , bosancima , crnogorcima itd. Mi kao da smo statisticka greska. E tako se neki ponasaju u komentarisanju. Hocu da kazem da su Srbi iz vojvodine misleci na sremce dali celu svoju mladost. Da bi neke "zemare" u komentarima pominjali sve druge. A gde smo mi a kome je to spomenik a cija je ovo zemlja ? O tome ja pisem o zanjetkavanju naseg stradanja kao da su samo oni ginuli kao da su samo njih ubijali kao da su oni samo ratovali. E to mene boli. Toga je meni preko glave. Treba malo da pocnu da citaju o ustaskim pokoljima po fruskoj gori. Ima cela hronologija kad je koje godine koji pokolj bio bilo je i u ledincima i u beocinu ako pominjem okolinu samo Novog Sada koliko je fruskogorskih manastira popaljeno od strane ustasa. Znaci oni i ovde delovali debelo to se dosta bunkerisalo u SFRJ ja znam zato sto sam odrastao i ziveo 18 godina sa bakom i dedom podigli su me. Oni su partizani i spomenicari pricala mi je moja baka kako su joj oca na oci ubili cela kuca joj je ugasena fakticki nema muskog naslednika. Znam ja dobro sta su moji sremci prosli. Zato sam i napisao da nas ne pominje kao da ne posotojimo kao da smo statiskicka greska, a platili smo cenu debelo i to deo moje porodice isto. Ceo zivot sam slusao price mojih ,znam ja dobro sve.
  • djura

    05.05.2022 00:37
    Eko ili new age četnici ?
    pitanje je sad
  • Obavešten

    04.05.2022 23:00
    @Изногуд
    Svi znamo da se u ovoj državi ništa ne dešava bez amina Vučića. Drži pod kontrolom sve službe bezbednosti, policiju, sudstvo a o tužilaštvu da ne govorimo.
    Zna svaki komentar na tviterima i fejsbuku.
    A onda se vi pitate da li je On bio upoznat sa onim što je "eee" naveo?
    Ma 'ajte molim vas ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti