Novosađanin se pita: Dokle više sa bahatim parkiranjem

Problem parkiranja je sveprisutan u Novom Sadu.
Novosađanin se pita: Dokle više sa bahatim parkiranjem
Foto: 021.rs (Privatna arhiva čitalaca)

Gotovo da ne postoji deo grada u kojem ovaj problem nije izražen u većoj ili manjoj meri.

Kada nema gde, vozači se parkiraju praktično gde stignu. Ipak, i onda kada nema mesta, izbegavaju da se parkiraju na mesta koja su rezervisana za osobe sa invaliditetom.

To nije bio slučaj u Ulici Doža Đerđa, Grbavici, gde je jedan vozač obesmislio postojanje mesta za osobe sa invaliditetom.
 
"Kome se mogu obratiti ukoliko želim da prijavim bahato parkiranje u Novom Sadu? Zakon je tu, ali nema ko da ga sprovodi evo već par decenija. Danas je praznik, a i da nije, posle 21 čas grad Novi Sad postaje divlji zapad! Kako izgleda bahato parkiranje vidi se na fotografiji koja se nalazi u prilogu. Dokle bahatost i nemoć grada i glupi izgovori. Gde idu pare koje se naplate od poreza?", pita Novosađanin koji se obratio nadležnima i redakciji portala 021.rs.
 
Kako kaže, ovo je učestala pojava, a "pauk", iz nekog razloga, u Novom Sadu radi samo do 21 čas godinama unazad, dok ih vikendom ili praznicima gotovo i nema.
 
"Parkira se svuda, na trotoarima, zelenim površinama itd. Ti automobili se onda pomeraju pre nego parking servis krene da radi u sedam ujutru. Zakon nema i ne treba da ima radno vreme", zaključuje ovaj Novosađanin.

Komentari 123

  • Slovački kulen

    07.05.2022 13:10
    Licemer
    @002211
    Čovek kroz par svojih naloga gleda da popljuje sve sto ima veze sa Srbijom. Ok.. a uhlebio se verovatno u firmu gde (ne)radi ništa od 7-14. Budući da ti se san o Vojvodini kao samostalnoj državi nikada neće ostvariti, moj savet ti je da lepo odeš u neku zemlju u okolini gde ćeš moći da se osecas kao građanin dostojan poštovanja koje ovde ne dobijaš.
    Nudim se da ti kupim kartu u jednom pravcu. Živ bio…
  • Petar

    07.05.2022 08:50
    Око соколово
    Стварно је време да Град уведе Око соколово... По сваку цену, јер се од ових набеђених џипаџија не може живети..!
  • Ivan

    07.05.2022 07:53
    Ne razumemo se
    @MAJA
    Bahatost je u čoveku i posledica je vaspitanja, nekulture, neempatije, gluposti, iskompleksiranosti itd...
    Takva bahata budala ima nakaradan obrazac ponašanja i ponašao bi se tako o kojoj god temi da je reč.
    Tema je bahatost i nema tu opravdanja.
    A da bezmozgaši planiraju gradnju i parking mesta, to je istina.
    Pozdrav Majo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti