Odloženo suđenje Dragani Arsić: Suvlasnica Galensa se nije pojavila na ročištu

Suđenje aktivistkinji Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" Dragani Arsić koje je bilo zakazano za danas u 11 časova, odloženo je jer se tužilja, suvlasnica Galensa, Sanja Petrić nije pojavila.
Odloženo suđenje Dragani Arsić: Suvlasnica Galensa se nije pojavila na ročištu
Foto: 021.rs

Kako je rekao punomoćnik Sanje Petrić, ona je sprečena da dođe iz zdravstvenih razloga. Na današnjem ročištu trebalo je da budu saslušane i tužilja i tužena. 

Iako je tužilačka strana predložila da se ročište ipak održi i da se sasluša Petrić, odbrana je to odbila, zahtevajući da njih dve budu saslušane na istom ročištu, kako bi mogla da im se postavljaju pitanja i upoređuju odgovori.

Advokat tužene, Mihailo Pavlović, kao dokaz je priložio i dopis Republičkog zavoda za zaštitu prirode u kome se ukazuje na to da je UNESKO odbio nominaciju bukovih šuma Fruške gore za listu svetske baštine zbog seče i devastacije i ukazao na to da ovo svedoči o javnom interesu koji zastupa tužena strana.
 
Takođe je ocenio da to što Petrić nije došla na ročište svedoči o obrascu u postupanju kada su u pitanju SLAPP tužbe kojima se vrši pritisak na aktiviste i medije.
 
Predmet tužbe je naneta duševna bol i povreda ugleda i časti tokom protesta "Svi za šume, šume za sve" održanog 9. oktobra prošle godine na brdu Kesten na Fruškoj gori. 

Petrić traži 800.000 dinara naknade.

Iduće ročište po ovoj tužbi zakazano je za 30. septembar.

Inače, ovo je jedan od pet različitih predmeta u slučaju ekološkog protesta kojima se tereti pojedinačno Arsić, ali i pokret Odbranimo šume Fruške gore i Fruškać. 

  • Možda

    04.05.2022 20:17
    Šta kaže Nataša Bekvalac, oće li biti mlada ili neće.
    Gospođi Sanji brzo ozdravljenje :) možda kad propadne sve, dođe i mir.
  • Znatiželjan građanin

    04.05.2022 18:01
    @Krimosi
    Može neki link?
  • Hodor

    04.05.2022 17:26
    Briga
    Sirota,da joj se nije šta desilo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti