Humanitarna trka za pomoć obolelima od cistične fibroze sutra kod Žeželjevog mosta

Humanitarna trka "Dok dišem, nadam se" održaće se ove subote, 14. maja u Novom Sadu, a s ciljem skretanja pažnje na tegobe osoba obolelih od cistične fibroze.

Maj je mesec podizanja svesti o cističnoj fibrozi na globalnom nivou. Reč je o neizlečivoj, genetički uzrokovanoj bolesti od koje u Srbiji boluje oko 300 građana, poručuju u Udruženju za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije.

Namera Udruženja je da javnost upozna s činjenicom da postoji inovativni lek Trikafta, a koji značajno pomaže svim obolelim da im život bude duži i lakši. Ovaj lek građanima Srbije obezbeđen je o trošku zdravstvenog osiguranja veoma malom broju pacijenata, a njihov cilj je da pristup leku imaju svi oboleli.

Inače, prosečan životni vek osoba obolelih od cistične fibroze u Srbiji je samo 25 godina.
"Trku u subotu Udruženje organizuje sa još jednim konkretnim ciljem – prikupljaće se novčana sredstva za dalje opremanje centara u kojima se oboleli od cistične fibroze u Srbiji leče. Zainteresovani učesnici trke mogu se prijaviti u subotu na startu", napominju u Udruženju za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije.
 
Cena kotizacije je najmanje 500 dinara, a sav prikupljeni novac biće uplaćen na račun udruženja i opredeljen za navedenu svrhu.
 
Trka će početi u 11 časova kod Žeželjevog mosta, zbog prijave je potrebno doći u 9.30, a svi detalji nalaze se OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti