Četvrtak kao uvod u vikend: Šta očekuje Novosađane?

Sredu ostavljamo za nama, koračamo u četvrtak, a to znači da smo korak bliže vikendu.
Četvrtak kao uvod u vikend: Šta očekuje Novosađane?
Foto: 021.rs

Novi Sad se četvrtkom obično već oporavlja od radne nedelje, pa možemo videti da je na ulicama živahnije, a i da je spisak najavljenih dešavanja duži nego u prvom delu sedmice.

Kao šlag na tortu dolazi prolećno, gotovo letnje vreme.

Vreme
 
U Novom Sadu će u četvrtak biti toplije i sunčano.
 
Duvaće slab vetar, a temperatura će se kretati od 5 do 25 stepeni.
 
Indeks UV zračenja će biti 7,39, što spada u visoki rizik i preporučuje se da se koriste sunčane naočare, zaštitne kreme sa faktorom (SPF) 15 ili više, prekrivati telo tkaninom, koristiti šešire sa širokim obodom i izbegavati izlaganje zračenju od 11 do 16 časova.
 
Očekivana biometeorološka situacija relativno povolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost se i dalјe savetuje osobama sa srčanim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i promenlјivog raspoloženja. 
 
Šta treba da znate?
 
Od 8.30 pa sve do 13 časova, pojedine ulice u Novom Sadu će biti "u mraku". Bez struje ostaju Majevička 22, 32, 17, 39, Marodićeva 6-10, 17-23, Bogdana Garabandina 2a-8.
 
Ako planirate vožnju gradskim autobusom, i to linijama 3 i 19, obratite pažnju na najavljenu promenu trase.
 
Autobusi na ovim linijama u četvrtak, 19. maja, menjaju trase kretanja zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka u zoni raskrsnice ulica Janka Čmelika i Kornelija Stankovića. Kako će se kretati autobusi, pogledajte OVDE.
 
Za sada nema najavljenih nestanaka vode, ali ćete kao i uvek, o tome biti obavešteni na našem portalu i u radijskom programu.
 
Iz "Vodovoda" su apelovali na građane da ne troše vodu prekomerno, jer često dolazi do slabog pritiska. 
 
"Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu može imati povremeno nešto slabiji pritisak u rubnim delovima grada i na najvišim spratovima zgrada koje nemaju hidropak", rekli su u ovom preduzeću.
Gde ići?
 
S obzirom na lepo vreme, na ovo pitanje je lako odgovoriti. Ako vam se nijedan od ponuđenih događaja ne sviđa, uvek možete da iskoristite sunčan dan da prošetate kejom, a i Štrand je otvoren pa se sunčanje (uz zaštitu) preporučuje.
 
Od 18 časova možete da navratite u "Crni ovan" na benefit žurku na kojoj će se prikupljati pomoć za štićenike Spansa
 
U pozorištu mladih se od 18h igra predstava "Kos i lisica". U pitanju je bajka o večitoj borbi dobra i zla ispričana kroz doživljaj jedne mame – kosa.
 
Izložba fotografija "Ljudi - ogledalo Novog Sada", mladog ruskog umetnika Valentina Levičeva, biće otvorena u Galeriji "Prometej" u 19h.
 
Promocija antologije savremene srpske poezije "Logične pobune" održaće se u četvrtak u 19 časova u SKC Novi Sad. Na promociji će govoriti autori i autorke čija poezija je deo ovog izdanja: Dejan Kanazir, Maša Seničić, Jelena Anđelovska, Branislav Živanović, Stevan Bradić i urednik književnog programa Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Jovan Gvero.
 
U knjižari Zenit održavaju se Molijerovi dani, na kojima će Frank Buis predstaviti svoj roman "Nijedne žene sin". Razgovor sa piscem počinje u 19 časova. 
 
U Novosadskom pozorištu igra se predstava "Crna kutija" u režiji Andreja Nosova. Predstava počinje u 19 časova.
 
U knjižari "Bulevar Books" će u 19 časova biti predstavljena knjiga kanadskog psihologa Tomasa Tea "Skica teorijske psihologije".
 
Multimedijalni projekat "Ars E Femmina" organizuje se u sklopu programskog luka "Heroine". Prva celina "Devet Vojvođanki" održava se u četvrtak u 19.30 u Kulturnoj stanici "Eđšeg".
 
Knjiga "Mokrinske hronike" Srđana V. Tešina biće predstavljena novosadskoj publici na Cafe Brodu "Zeppelin", u sklopu Novosadskog književnog festivala. Na predstavljanju će, osim autora, govoriti i urednik IK Arhipelag Gojko Božović, te Đorđe Randelj, domaćin Novosadskog književnog festivala. Predstavljanje knjige počinje u 19.30h.
 
Predstava "Kod večite slavine" po drami Momčila Nastasijevića, a u režiji Sonje Petrović igra se na sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta u četvrtak od 19.30h.
 
"Language Exchange Club" održaće se tradicionalno u Radio kafeu od 20 časova.
 
U Pozorištu mladih od 20 časova gostuje Zvezdara teatar sa predstavom "Sportsko srce".
 
U Muzeju savremene umetnosti biće prikazana izložba "Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz VERBUND KOLEKCIJE, Beč" na kojoj će biti predstavljene internacionalno priznate umetnice, koje do sada uglavnom nisu bile predstavljene u našoj sredini. Svečano otvaranje je u četvrtak u 19h.
 
U Domu kulture od 21h nastupa dubrovački bend "Silente".  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti