Na Novom naselju parkinga manje, policijska stanica viša - povećana spratnost objekta

Novo naselje će policijsku stanicu dobiti na uglu Miloja Čiplića i Bate Brkića na mestu sadašnjeg parkinga, saznaje 021.rs.
Na Novom naselju parkinga manje, policijska stanica viša - povećana spratnost objekta
Foto: 021.rs

U odnosu na dosadašnje planove urbanista, novina je da će stanica umesto jednog imati tri sprata. 

Kako se vidi iz izmena urbanističkog plana koji ide na javni uvid, policijska stanica će se naći na 500 metara od postojeće stanice koja je smeštena u nekadašnjoj zgradi Doma kulture i opštine kod Satelitske pijace. 

Buduća zgrada će biti prilagođena potrebama policije na području Novog naselja, Satelita, Telepa, Adica i okolnih naselja, jer je postojeći objekat premali. Osim toga, deo zgrade koristi Granična policija, dok je i šalter sala premala za deo grada u kojem stanuje nekoliko desetina hiljada građana. 
 
Najveći deo izmena plana odnosi se upravo na policijsku stanicu, koja se nalazi na prostoru koji je do pre nekoliko godina bio neuređena zelena površina. Potom je betonirana kako bi poslužila stanarima okolnih zgrada kao parking prostor. 
 
Kako se navodi u izmenama plana, umesto prizemlja i jednog sprata, objekat će imati suteren, prizemlje i još tri sprata. Zauzetost parcele će biti 50 odsto, a sam objekat će se graditi u više celina. Sugeriše se da krov bude zelen, sa klupama i kantama, kako bi mogli da ga koriste zaposleni. Urbanisti su predvideli da se slobodni deo parcele iskoristi kao parking, dok će zelene površine zauzimati minimum 20 odsto površine.
 
 
Javni uvid u plan policijske stanice u Bate Brkića se može obaviti u Mesnoj zajednici "Gavrilo Princip", na Bulevaru Jovana Dučića 3, JP "Urbanizam" na Bulevaru cara Lazara 3, kao i na sajtu preduzeća na OVOM LINKU.
 
Primedbe i sugestije na plan se šalju Upravi za urbanizam i građevinske poslove, do kraja javnog uvida, 28. juna. Komisija za planove će pristigle primedbe razmatrati na sednici 14. jula u Plavoj sali Skupštine grada u 9 časova. 
  • Cofi

    01.06.2022 12:04
    Što ne naprave stanicu preko puta, na divljem buvljaku,gde je propali Tuš trebao da pravi tržni centar i navodno bazen. Eno sve vrvi od pacova,zmija i narkomana.
  • Zemlja čudesa

    01.06.2022 09:19
    Ovo će biti ista situacija kao na Novom groblju. Parking kod kapele je zatrpan vozilima zaposlenih u "Lisju", a ljudi koji dolaze na sahrane nemaju gde da parkiraju vozila na sat vremena. Ovde će policajci da naguraju svoja privatna vozila gde god im padne na pamet, njih pauk ionako neće odneti.
  • Torbica

    01.06.2022 07:58
    "U ljubavi, ratu i parkiranju - nema pravila"

    https://youtu.be/ZhZt-WtqWYw

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti