Gradska vlast razgovarala sa direktorom "Lira": Pomoći će im da pronađu najbolje kadrove na tržištu

Predstavnici gradske vlasti sastali su se danas sa rukovodstvom fabrike "Lir" (Lear), koja posluje u Novom Sadu.
Gradska vlast razgovarala sa direktorom "Lira": Pomoći će im da pronađu najbolje kadrove na tržištu
Foto: Grad Novi Sad

Sa delegacijom "Lira", koju je predvodio direktor Saša Vodovar, sastali su se zamenik gradonačelnika Milan Đurić, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović i šef Kabineta gradonačelnika Žarko Mićin. 

"Sa predstavnicima fabrike, delegacija Grada Novog Sada diskutovala je o aktuelnim privrednim kretanjima, ali i o izazovima sa kojima se automobilska industrija susreće u današnje vreme. Tom prilikom je istaknuto da je Grad Novi Sad spreman na unapređenje i poboljšanje saradnje sa menadžmentom fabrike, te da će im pomoći da pronađu najbolje kadrove na tržištu rada", saopštila je gradska vlast.

Kako se dodaje, predstavnici fabrike "Lira" su izrazili čvrsto uverenje da će i u "ovom izazovnom momentu za automobilsku industriju nastaviti sa proizvodnjom, naglasivši da planiraju i dodatna ulaganja u opremu".
 
Lir trenutno zapošljava 2.400 radnika i, kako se navodi, to ga čini jednim od najznačajnijih poslodavaca u Novom Sadu.
 
Više detalja o samom sastanku nije saopšteno.
Kako smo pisali u martu, menadžment kompanije je obavestio zaposlene da je firma u problemima zbog ukrajinske krize, te da je moguć prekid rada. Nakon toga nisu se oglašavali ni sindikalci, kao ni kompanija.
 
Krajem marta Demokratska stranka saopštila je da su istekle ugovorne obaveze kompanije Lir prema Novom Sadu i Srbiji, te da preti opasnost da više od 2.000 zaposlenih ostane bez posla. 
  • zola

    02.07.2022 20:02
    @learovac druže ne laži ljude da se radi tako kao prvo radi se osam sati u dve smene i ponekad subota koja je uredno plaćena mada sada je većina fabrike na plaćenom odsustvu od šezdeset posto a da ne pričamo za platu koliko si slagao.
  • boger

    01.06.2022 18:59
    Rešenje
    Zar nije neki dan trenutni gradonačelnik, inače Novosađanin koji je završio školu u Bačkom Petrovcu ( sada bi isto tako mogao da doktorira u NS) rekao da je Andrej njihov najbolji kadar? Eto, mogli bi njih dvojica da rade nešto pošteno...
  • peca

    01.06.2022 16:12
    promašen trio
    Ako je ova trojka nesvrestanih pregovarala u ime nas gradjana onda smo sigurno loš posao ugovorili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti