"Koridori" dobili privremenu dozvolu za most u Novom Sadu, sledi prijava radova koji uveliko traju

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je "Koridorima Srbije" privremenu građevinsku dozvolu za prvu fazu izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope.
"Koridori" dobili privremenu dozvolu za most u Novom Sadu, sledi prijava radova koji uveliko traju
Foto: 021.rs
Predračunska vrednost prve faze radova, po dostavljenoj dokumentaciji, iznosi 413,2 miliona dinara, bez PDV-a. 

Prethodno je zahtev "Koridora" bio odbijen zbog nedostataka u dokumentaciji i, između ostalog, još uvek neregulisanog otkupa zemljišta. 

Direktor "Koridora" Aleksandar Antić kaže da je zahtev dopunjen i da je uglavnom bila reč o tehničkim razlozima koji su ispravljeni. 
 
"Taj zahtev je zaista bio vraćen na dopunu i mi smo ga dopunili. Bilo je reči o tehničkim razlozima formalne prirode. Objektivno, to nas prati na svim projektima, ja ne volim da se izvinjavam za stvari koje su sastavni deo posla, ali 'Koridori Srbije' u ovom trenutku kao investitor rade na velikom broju projekata, ishodujemo veliki broj dozvola i neki put se naprave formalni nedostaci, ali to se ispravi", ističe Antić. 
 
Dodaje da je eksproprijacija na sremskoj strani završena, dok je preostalo da se reguliše još nekoliko parcela na novosadskoj strani
 
 
Sledeći korak je prijava radova koji su već uveliko u toku. Kako kaže Antić, za neke dve nedelje očekuje se početak izgradnje privremenog mosta sa sremske strane
 
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je da je ministarstvo "jako posvećeno realizaciji ovog projekta".
 
"Budite uvereni da mi iz Ministarstva osećamo veliki pritisak ljudi iz Grada Novog Sada da ovaj most podignemo, u građevinskom smislu na novi nivo. Mi ćemo ovde vrlo brzo imati i konkretne vidljive rezultate", naglasio je ministar. 
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio se nadležnom ministarstvu, "Koridorima Srbije" i Republici Srbiji.
 
"Ovo je veliki projekat za Novi Sad. Novi Sad ne bi mogao ovo da finansira ili bi morao da odustane od svih drugih projekata. Hvala što su podržali ovaj projekat i što smo zajedno radili na njemu. Živim za ovaj most. Mislim da neću biti gradonačelnik kad se on završi, ali niko neće moći da mi oduzme osećaj da sam bar malo učestvovao u njegovoj izgradnji", rekao je Vučević. 
 
Gradonačelnik se osvrnuo i na protivljenje ekoloških aktivista izgradnji mosta, pa je rekao da oni pričaju "nebulozne stvari", ali ih i upozorio da "neće ići ludačka slika iz Novog Sada", u smislu bilo kakvog pokušaja sprečavanja izgradnje. 
Most sa pristupnim saobraćajnicama i vijaduktom na Bulevaru Evrope koštaće 175,5 miliona evra, iako je prvobitna najavljena cena 130 miliona evra. Most će graditi kineska kompanija CRBC (China Road and Bridge Corporation), a rok za završetak je 31 mesec. 
 
Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice sa mostom preko Dunava 19. marta u Novom Sadu potpisali su ministar građevinarstva i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović, v.d. generalnog direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić i predstavnik ambasade Kine u Srbiji Džang Sjaojuan, uz prisustvo premijerke Ane Brnabić i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.
  • Komparacija

    02.06.2022 16:10
    EU - mostovi spajaju ljude
    Vojvodina - mostovi razdvajaju ljude
  • Vladan

    02.06.2022 14:39
    @Predrag Milosevic

    Kad se lopovi, lažljivci i nesposobnjakovići pozivaju na progres... Kad ćete početi da kopate garažu ispod Banovine? Jel čekate da se sama stvori?
  • Predrag Milosevic

    02.06.2022 13:34
    Ludd-isti
    Ned Ludd je pokusao da zaustavi progres a mostovi su osnova progresa! Prebrojte mostove od Ulma, Beca, Bratislave, Budimpeste... Zasto Bugari tavore? Nema mostova preko Dunava!
    A to kakva nam je vlast, pa uvek ista od 1804!!! Zato i jesmo gde smo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.