Vučević o radovima u centru: Da smo raskopali na jesen, dobar deo građana bi ostao bez grejanja

Radovi na izgradnji podzemne garaže u centru u Ulici Modene morali su da počnu pre jeseni, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Vučević o radovima u centru: Da smo raskopali na jesen, dobar deo građana bi ostao bez grejanja
Foto: 021.rs
"Najveći problem Novog Sada je nedostatak parking mesta, sve više porodica ima nekoliko automobila, nekad nisu imale nijedan", rekao je Vučević gostujući u emisiji "Grad i mi" na Radio-televiziji Vojvodine.

On je odgovarao na optužbe pojedinog dela građana, što je centar grada odnedavno pretvoren u gradilište, jer su počeli pripremni radovi na izgradnji podzemne garaže u ulici Modene. U planu je izgradnja još tri garaže. 

"Netačno je govoriti da je raskopan ceo centar grada, zatvorena je samo Ulica Modene, ostale su prohodne i nekorektno je reći da je ceo centar raskopan. Niko na svetu nije našao rešenje da se podzemna garaža spusti bez ovih radova", kaže Vučević.
 
Na pitanje zašto je baš sada, u toku letnje sezone, započeto sa radovima, gradonačelnik odgovara da postoje instalacije komunalnih preduzeća, kao što je na primer "Novosadska toplana" i da pre jeseni ti radovi moraju biti završeni, pre svega zbog grejanja. 
 
"Da smo raskopali u oktobru i novembru, dobar deo građana bi ostao bez grejanja, eto to su razlozi zašto su baš sada započeli radovi na izgradnji podzemne garaže", priča Vučević. 
 
Izgradnjom nove podzemne garaže kompletno će osim novih parking mesta biti rekonstruisana i Ulica Modene. U novoj garaži biće više parking mesta i za električne automobile. 
 
Radovi će trajati dve godine. Rokovi su ugovoreni i obavezni i za Grad i za koncesionara. Osim u ulici Modene, nove garaže gradiće se na još tri lokacije - iza Banovine, na Trgu republike i nadzemna garaža u Šafarikovoj ulici.
  • Dođoš

    04.06.2022 15:42
    Kradonačelnik
    Kradonačelnik kao i većina muljatora misli samo na sebe i svoje. Nova moderna autobuska stanica zjapi prazna. Nakon suše od korone umesto da se grad relaksira ovo leto ušlo se u ovu kataklizmu. Sta je sledece? Beroniranje Ribarca? Sve za šaku dolara.....
  • Dunavska...

    04.06.2022 13:45
    Dunavska...
    Koje bre grejanje....u 21 veku stanari i poslovni prostori koriste grejanje na struju! Dali si ti svestan sta si lupio....?!!! Mrssss
  • S

    04.06.2022 13:03
    S
    Zar niste mogli uradati parking kod riblje pijace ili kod Partizana? Imalo bi smisla i logike! Partizan je zapusten i ovako,napraviti podzemne garaze i podici ne vise od 6 spratova a fudbalski teren ko svugde u svetu na krovu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti