Pismo Novosađanke: Na keju smrdi kao da je vojska tu šorala

Kej je lep, volimo ga, opevali smo ga i zapišali smo ga.
Pismo Novosađanke: Na keju smrdi kao da je vojska tu šorala
Foto: 021.rs

Neverovatno je da najlepše šetalište u gradu, uz Dunav, odiše tom vrstom vonja. Izvela sam psa u šetnju i kada sam stigla do spomenika Žrtvama racije, zapljusnuo me talas neprijatnog koji vam facu skameni dok na njoj imate izraz zgražavanja.

Znamo da se tokom letnjih noći ovde okuplja omladina i onda uz muziku, alkohol i šta-sve-ne, koriste vreme između dva ispitna roka ili maksimalno krckaju raspust. Građani koji žive u okolnim zgradama godinama su se žalili da im mladi mužjaci ulaze u haustore i pod njihovim prozorima se lišavaju viška u organizmu, kako bi mogli da nastave da piju.

No, kada dođete u ovaj deo keja, morate da zadržite dah ne biste li izbegli da i sami bacite peglu. Pas radi slalom između slupanih flaša piva, odnosno njihovih staklenih ostatak i deluje kao i da će sam prekriti njušku. A verujte mi, pas je udomljen sa ulice, pomirisao je verovatno sve i svja.
 
 
Na zidu kod spomenika ispisano je kako je Kosovo = Srbija, a ako vam to nije bilo jasno, ispod je boldovano da je Metohija srpska. Kad pogled preskoči Dunav, transparent nam poručuje kako je Novi Sad = Evropska prestonica kulture. Ono što je jedino stvarno između ove dve tvrdnje jeste nesnosni smrad koji suvereno vlada ovim delom keja i Dunava.
 
  
 
Vrhunac komunalno-partijske reakcije u ovom slučaju bio je postavljanje onih nesretnih toi-toi toaleta, koji izgledaju kao da ih je neko bacio sa Tvrđave u sred Exit-a. Ni ne želite da uđete u njih, a i ako vam baš zagusti, onda vam prizor iz jedne otvorene klonje govori da se nekako strpite - pa šta bude biće. 
Zašto? Zato što iz onoga što bi trebalo da bude wc šolja ili kako god bi se to u ovom slučaju nazvalo, viri nešto potpuno nedefinisano, moglo bi da bude toalet papir, mogli bi da budu pipci neke dunavske nemani, ostaci ribe koja se izborila sa dunavskim fekalijama pa izronila na kej, oterala mlade što su tu promašivali rupu, pa konačno izbacila plastiku iz sebe i na kraju, eto - čovjek je, Senada, teški hajvan - skonačala tu međ' izmetom. Da je zaista riba, a ne nešto nedifinisano za šta ni ne želite da znate šta je zaista, rekla bih da je umrla onako kako je i živela.
 
Dunavska neman
 
Aromu gradskog života u 2022. godini obogaćuje i eto-je-odmah-tu kanalizacija. Sve u Dunav neka ide, pa se čudimo Nemcu što ne može da se izbori sa fekalijama.
 
Sećate li se one reklame "Smrdi, smrdi, užasno smrdi"? E, ima li mama novi trik? Ili će kej i dalje imati miris vojske koja se tu upravo olakšala za sve pare?
 
Novosađanka koja nam je prosledila svoj tekst o problemima na keju zamolila je da ostane anonimna. Dodala je i da će psa prošetati ovim delom gradom možda tek u decembru. 

Komentari 113

  • Mira

    12.06.2022 09:58
    Trg Republike
    Nema spavanja ljudima koji zive na Trgu Republike,nocas je bila uzasna muzika do posle 1h,ljudi koji rade ujutro sledeceg dana,celu noc presede,kakav je to kucni red i mir,oko stambenih zgrada ne bi trebala takva buka,to je za negde van grada,molim gospodu iz gradske vlasti da pirazmisle malo i o tome.
  • Nina

    12.06.2022 07:54
    Ni videlo Evropsku prestonicu kulture....
  • Kostunica

    10.06.2022 19:13
    Kej smrdi i danju i nocu. Taj smrad se za sada prosirio na Limane, Z.Stanicu uskoro ga mozete ocekivati u Vasim stanovima. Ne samo smrad nego i kuljanje fekalija kroz sifone. Mirno sedite i gledajte kako divljacka gradnja unistava grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti