Grad za 6,5 miliona evra prodaje zemljište na Detelinari, gradiće se stambeno-poslovni kompleks

Nekoliko dana nakon što je Gradsko veće odlučilo da se proda pet atraktivnih građevinskih parcela, Novi Sad je raspisao i prvu licitaciju i to parcele od 7.000 kvadrata na Detelinari, saznaje 021.rs.
Grad za 6,5 miliona evra prodaje zemljište na Detelinari, gradiće se stambeno-poslovni kompleks
Foto: 021.rs

Nudi se zemljište u Ulici Branka Bajića, koje izlazi i na Ulicu braće Popović, nedaleko od Novosadskog sajma, po početnoj ceni od gotovo 6,5 miliona evra. Ovo je trenutno neuređena zelena površina na čijem mestu su godinama bili magacini koje je Uprava za građevinsko zemljište i investicije srušila i parcelu pripremila za prodaju. 

Kako se 021.rs uverio, nudi se devet katastarskih parcela od kojih najveća ima gotovo 6.000 kvadratnih metara. U oglasu stoji i to da budući vlasnik pre gradnje treba da otkupi i tri privatne parcele od skoro 1.000 kvadrata kako bi mogao da zida, na osnovu urbanističkih planova, planirani poslovno-stambeni kompleks od sedam spratova sa podzemnom garažom na građevinskoj parceli koja će imati 8.000 kvadrata. 

Kažimo i da su na ovom mestu na Detelinari u nekim ranijim planovima bili predviđeni uglavnom poslovni objekti, potom mešavina stambenih i poslovnih zgrada do oko šest spratova, pa je sve podignuto do 12 spratova i više, ali je nedavno izmenama plana regulacije smanjeno na sedam spratova. S obzirom na to da se ovaj prostor prodaje, Detelinarci će ostati i bez poslednje veće zelene površine, premda ni ona nije bila korištena. 
 
Zanimljivo je da se više od 7.000 kvadratnih metara, koji se već decenijama nalaze u potpuno urbanizovanoj zoni grada, u zemljišnim knjigama vode kao njiva 1. klase, tako da će novi vlasnik morati da plati i promene u građevinsko zemljište. 
 
Početna cena po kojoj se prodaje zemljište je 760,1 miliona dinara, a potencijalni kupac pre licitacije treba da uplati garantni iznos od 152 miliona dinara. Licitacija će se održati u prostorijama UGZI-ja, 13. jula, u 10 časova.
 
UGZI uskoro planira još jednu licitaciju, jer je na sajtu u katalog lokacija koje se nude na prodaju dodao i plac na mestu nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu od gotovo 11.000 kvadrata, koji se nalazi kod nedavno izgrađenog Lidla. U katalogu se ne navodi kolika bi početna cena zemljišta bila, ali se ukazuje na to da je dozvoljena izgradnja stambenog kompleksa od 10 etaža sa podzemnom garažom. 

Gradsko veće je krajem maja krenulo u rasprodaju atraktivnog novosadskog zemljišta. Kako je 021.rs već pisao, odlučeno je da se proda više od 20.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta u urbanoj zoni Novog Sada gde su sada zelene površine ili parkinzi. Osim pomenutih parcela na Detelinari, u Branka Bajića i na mestu Rasadnika, očekuje se prodaja parcela na Depresiji, Tozinovcu i u Ulici Kosančić Ivana. 

  • Dragana Balog

    11.06.2022 08:47
    Ovde nema vise zivota
    Mozda ne moze penthaus u Minhenu da se kupi za te novce- Ali makar i stancic u normalnoj uredjenoj sredinu, NEGDE GDE POSTOJI ZAKON
  • Slobodan

    10.06.2022 23:23
    NS sajam
    Sprovedite anketu, šta napraviti na ovom placu. Ponudite 10-tak predloga, pa da vidimo šta kaže raja.
  • Goran

    10.06.2022 23:14
    Prestanite da kukate na sajtovima i forumima. Uradite nešto konkretno.
    Bukvalno deset godina ljudi samo pričaju kako Galens i SNS mafija uništava grad, kako je izvršen urbani genocid na Novim Sadom.
    Svima je ovo što se dešava po gradu odvratno ali niko ne želi da se aktivira i uradi nešto.
    Kukanje po internetu nikada nije donelo nikakve primene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.