Sredina juna je već tu: Šta sreda donosi Novosađanima?

Stigli smo tačno do sredine juna.
Sredina juna je već tu: Šta sreda donosi Novosađanima?
Foto: 021.rs
Vreme leti, a uskoro nam i kalendarski stiže najtoplije godišnje doba. Subjektivni osećaj je da je leto već tu.

Pripremili smo za vas još jedan pregled dešavanja za sredinu nedelje, a na vama je da izdvojite nekoliko minuta i pripremite se za dan pred nama.

Vreme
 
Pred nama je sunčan i topao dan. Činiće vam se da je jutro sveže zbog najavljenih 11 stepeni, ali to je samo varka. 
 
Temperatura će tokom dana ubrzano da raste do najviše 27 stepeni. 
 
UV indeks će u sredu biti izuzetno visok - 8, što je opasno po zdravlje. "Naoružajte se" zaštitnim faktorom, naočarima za sunce, komotnom garderobom i šeširom (ko voli) i bićete u manjem problemu.
 
Većina hroničnih bolesnika ne bi trebalo da u sredu ima težak dan. Oprez meteorolozi savetuju onima sa problemima sa srcem, a svi možemo da očekujemo nervozu i glavobolju. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Od srede se menja režim saobraćaja u Svetojovanskoj ulici zbog rekonstrukcije vrelovoda. Saobraćaj će usled radova u ovoj ulici biti zatvoren do 1. avgusta.
 
Bez struje će u sredu biti delovi Bukovca i Sremskih Karlovaca. U Bukovcu će bez struje od 12 do 14 časova biti Kralja Petra I 41-67 i 20-48, a od osam do 14 časova ViK, Ešikovac, Belješevo i Stražilovo u Karlovcima.
 
Do kraja avgusta je saobraćaj zabranjen u delu centra i to zbog izgradnje podzemne garaže u Modene. Saobraćaj je privremeno zabranjen u ulicama Konstantina Danila, Ise Bajića i Ilije Ognjanovića, od Ise Bajića do Modene.
 
Gde ići?
 
Tribina "Cipovka - hleb koji se smeje na Mesec" održaće se u sredu u Galeriji Prometej. Biće i posluženja: 'leba masti i paprike, kao i 'leba, masti i šećera, a sve počinje u 19 časova.
 
U toku su prijave za superintenzivni kurs nemačkog jezika u Gradskoj biblioteci. Prijave su u toku, a sve informacije nalaze se OVDE
 
Stend-ap program "U procesu" Srđana Dinčića održava se u sredu u Domu kulture, a početak je u 20 časova. Ulaznice su u prodaji.
 
Stručna konferencija preduzetnica "Biznis na štiklama" održava se u sredu u Master centru od 10 do 14 časova.
 
Israel Klezmer Orchestra, jedini ansambl koji čuva muzičko nasleđe istočno-evropskih Jevreja, nastupiće od 20 časova u kreativnom centru "Prostor" u Petrovaradinu. Ulaznice su u prodaji.
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 
 
  • L

    14.06.2022 21:14
    Donosi jos jedan uzbudljiv dan u ekonomskom tigru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti