Sekretar za 021.rs o OŠ "Jožef Atila": "Utvrđene nepravilnosti u konkursnom postupku"

U konkursnom postupku za izbor direktora u OŠ "Jožef Atila" konstatovane su nezakonitosti, kažu u Pokrajinskom sekretarijati za obrazovanje za 021.rs.

Kako dodaju, v. d. direktora u OŠ "Jožef Atila" Slobodanka Beuković ispunjava uslove za tu poziciju.

Sekretarijat je odgovorio na pitanja 021.rs u vezi sa dešavanjima u ovoj novosadskoj školi tek nakon što je završen protest roditelja i zaposlenih, koji su nezadovoljni time što je za v. d. direktora postavljena osoba koja nikad nije radila u OŠ "Jožef Atila", iako je kolektiv izglasao dosadašnju pomoćnicu direktora Gordanu Popov.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Sakalaš Žolt za 021.rs navodi da mandat v. d. direktora traje najduže šest meseci, dok ministar ne imenuje direktora na raspisanom konkursu.
 
Na pitanje koje je sve korake sekretarijat preduzeo kada je u pitanju postupak izbora direktora u telepskoj školi, navodi se da je konkursna dokumentacija za imenovanje direktora predata 25. maja, ali da je bilo nekoliko prigovora na zakonitost, zbog čega je sve prosleđeno gradskoj prosvetnoj inspekcija.
 
Inspekcija je zapisnikom konstatovala nezakonitosti u konkursnom postupku.
 
"Utvrđene nezakonitosti, saglasno odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, mogu biti razlog za donošenje rešenja o ponovnom raspisivanju konkursa za izbor direktora, od strane ministra", navodi se u odgovorima koje potpisuje Sakalaš.
Kako dodaje, s obzirom na to da je inspekcija utvrdila nepravilnost, te da je aktuelnom direktoru mandat istekao 11. juna, doneta je odluka da se za v. d. direktora imenuje lice koje nije učestvovalu u konkursu i koje nije iz ove školske ustanove.
 
Podsetimo da je nekoliko desetina roditelja dece koja pohađaju OŠ "Jožef Atila", kao i deo zaposlenih, protestovao danas na Telepu zbog izbora v. d. direktora. Oni su tom prilikom pročitali otvoreno pismo upućeno predsedniku, premijerki i ministru obrazovanje, u kome pitaju u čijem je interesu da na čelo škole bude postavljen neko ko u toj ustanovi nikada nije radio.
  • Da se

    16.06.2022 22:05
    Zna
    Prosvetu večito kao resor dobija SPS kadar. To im dođe kao "daj šta daš", pa vidite samo ministre prosvete zadnje 2 decenije! Izbor direktora u svakoj, ali baš svakoj školi je takav. Za decu direktore nije briga. Potrebni su im roditelji na pozicijama koji im mogu činiti usluge preko grbače prosvetara. Potrebna im je odskočna daska za napredovanje (ako su mlađi). Potrebna im je lova od tendera. Verujte, u ovom marifetluku stradaju samo prosvetari i deca. Roditelji se slizu sa direktorom, ovaj im tetosi decu i tako u beskrajon...
  • Интересантно

    16.06.2022 16:55
    У
    Последњих годину дана овај секретаријат је имао много много киксева.
    Ваљале би се набројати многе вести. Појаве се, запале коментарима, и пуф одједном се више не прича о томе.
  • Novosadjani

    16.06.2022 10:22
    Ceracemo se jos...
    Sekretaru,
    Zaboravljate da Vas potpis i javno izgovorena rec imaju tezinu.
    Pre nego se pozovete na Zakon, prvo ga procitajte i vidite sta znaci MERITUM ministra.
    I Vi i Vasa inspektorka, a o savetodavcima da ne pricamo...
    Ipak, najbolje je da se posavetujete sa dobrim advokatom.
    Srecno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti