FOTO: Blok "četiri kule" na Podbari u novom ruhu, pogledajte fotografije iz drona

Radovi na uređenju blokovske površine "četiri kule" na Podbari, privode se kraju.
FOTO: Blok "četiri kule" na Podbari u novom ruhu, pogledajte fotografije iz drona
Foto: Grad Novi Sad

Radove na uređenju bloka između Beogradskog keja, Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona finansirala je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. U sređivanje ove površine uloženo je 77 miliona dinara.

Svi infrastrukturni radovi su okončani, dok su u toku završne aktivnosti koje sprovode gradska komunalna preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju grada, opremanjem unutarblokovskog prostora površine od 4.600 kvadratnih metara, poboljšana je funkcionalnost i estetika kvarta, a stanovnici imaju više uređenih zona za rekreaciju, druženje i odmaranje. 
 

Foto: Grad Novi Sad
 
Na površini oko košarkaškog terena, kao i na velikom platou kod dečijeg igrališta postavljeno je novo popločanje, dok su pločama manjih dimenzija uređene pešačke staze, a ukupna popločana površina iznosi oko 2.250 metara kvadratnih. Takođe, postavljene su rampe za lakši pristup osobama sa invaliditetom. 
 
Dečije igralište i sportski teren dobili su nove rekvizite i podlogu od tartana. Na sportskom terenu postavljena su dva koša sa integrisanim golovima, a postojeći sto za stoni tenis je saniran. Za decu je naročito interesantna multifunkcionalna sprava, koja nudi različite sadržaje za igru i zabavu. Dotrajali i devastirani urbani mobilijar zamenjen je sa dvadeset novih klupa, dve kontinualne klupe i petnaest kanti za otpatke, kao i dva držača za bicikle.
Prostor je dobio zelenu notu postavljanjem busena trave na svim površinama partera, kao i sadnjom drveća, a postavljeno je i novo javno osvetljenje. Trenutno JКP "Gradsko zelenilo" izvodi radove poput uklanjanja suvih stabala, orezivanja šiblja, sadnje cveća i košenja, dok JКP "Put" izvodi radove na asfaltiranju režijskih saobraćajnica i pešačkih staza uz objekte, kao i parkinga.
 

Foto: Grad Novi Sad
 
"Od 1972. godine, kada su izgrađene, mislim da se taj prostor nije adekvatno uređivao i održavao. Stanari Beogradskog keja i susednih ulica u okolini Riblje pijace, dobili su vrlo atraktivnu lokaciju za druženje, provođenje slobodnog vremena, a klinci su dobili najbolje sportske terene, kao i moderno igralište. Ugrađena je najkvalitetnija oprema, sačuvano je zelenilo i povećan broj zelenih površina, izvršena reparacija parkirališta i instalirana nova rasveta. Celokupan prostor deluje fantastično, a u novo ruho ovog kvarta uloženo je 77 miliona dinara. Radićemo i dalje na ravnomernom razvoju svih delova grada i nadam se da ćemo imati stabilan budžet kako bismo sanirali višedecenijsko zaostajanje koje je i dalje prisutno u nekim gradskim celinama", poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
  • Jos rampi treba

    19.06.2022 09:40
    Bravo za rampu za invalide
    Deo oko kula stvarno sada jako izgleda lepo. Nove rolne trave su postavljene, zalivaju se, cvece, drvece.. Divno! Posebna pohvala za to sto je sazidana lepa cvrsta rampa za invalide da i oni mogu da pridju od kula do trotoara i parkinga.
    Da li ce se konacno srediti i trotorari i kolovozi u Dusana Vasiljeva ( 2021.su samo zakrpljeni), Episkopa Visariona ( od keja do ugla sa Sumadijskom)? Rupa do rupe je tu. Trotoari su ocajni i posle tzv. rekonstrukcije 2021. To je bilo samo krpljenje, uopste nije postavljen novi sloj.
    Uredjenje ovih ulica ne bi smelo da ima veze sa tim da li SNS kadrovi zive u kulama nego da se svim gradjanima i u ostalim ulicama ovog kvarta urede rampe i trotoari. Ipak svi gradjani ovog kvarta placaju najskuplji porez a ne samo SNS vlasnici stanova. Mesnoj zajednici "Dunav" je podnet zahtev da se i ostali trotoari u kvartu srede jednom posle 1972. i da se postave rampe. Ocekuje se i semafor na prelazima ka keju. Izginuce neko ovako bez semafora.
  • blok

    18.06.2022 11:56
    Blok Cetiri kule bi zaista bio u "novom" ruhu da ste stanarima pomogli da se svi prozori zamene za savremene, da se izoluje zgrada kako dolikuje 21. veku (ako vec necete kamenu vunu/alu profile sa spolja onda moze i multipor iznutra), da svaka zgrada ima toplotnu pumpu, da postane "pasivna zgrada", da se stave solari na kroz za toplu vodu, da se naprave cetiri kule da, kada se prelazi Zezelj, da ne izgleda kao da se ulazi u Cernobil vec u GRAD
  • Stohadin

    18.06.2022 11:31
    Kule
    Jedino imaju prelep miris od preko puta.
    To im nagrada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti