FOTO: Aktivisti čistili Šodroš, prikupljeno na desetine džakova smeća

Ekološki aktivisti, koji već nedelju dana iz protesta borave u kampu na Šodrošu u Novom Sadu, danas su organizovali akciju čišćenja obale tog rukavca Dunava.

Tokom akcije prikupljeno je nekoliko desetina džakova smeća.

Osim komunalnog otpada, plastične i aluminijumske ambalaže, oni su prikupili i veliku količinu građevinskog šuta, kao i veliku količinu reklamnog materijala, kataloga, velikih trgovinskih lanaca koji su umesto u sandučićima građana završili u prirodi.

Oni kampuju na tom mestu iz protesta jer je posečeno dvadesetak stabala u sklopu priprema za izgradnju novog mosta preko Dunava.
 
 
Aktivisti zahtevaju da se radovi obustave i da se sačuva priroda na Šodrošu koji je, između ostalog, stanište retkih vrsta ptica.
  • Bujke

    20.06.2022 12:08
    Xxx
    Sprdajte se vi botovi al sodros se vise ne sece. Ocemo samo po zakonu nije jos usvojen plan nema divljih radova. Da sudije rade posao i pitaju ko je posekao drvece i zatrazio dozvolu koju niko nema odma na Klisu
  • Bojan

    20.06.2022 08:24
    @Gavrilo

    Pa ne gradi se ni ovaj. Inače, šta ti je "Danubijus"?
  • Gavrilo

    19.06.2022 20:48
    Ха
    @Бојан
    Ови се барем граде, а имагинарни су они који су победили на жутим конкурсима .
    Поделили себи милионске награде, а знали су да неће бити изграђени. Код Данубијуса, Рибарца, испод тврђаве...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti