Dodeljen posao: Fakultet tehničkih nauka daće stručno mišljenje o radovima u Modene

Stručnjaci Fakulteta tehničkih nauka angažovani su za nadzor izgradnje podzemne garaže u Ulici Modene, s fokusom na zaštiti temeljne jame i okolnih objekata.
Dodeljen posao: Fakultet tehničkih nauka daće stručno mišljenje o radovima u Modene
Foto: 021.rs
FTN je upravo odabran na tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za izradu stručnog mišljenja o projektnom rešenju zaštite temeljne jame i susednih objekata.

Posao koji će stručnjaci fakulteta obavljati vredan je 720.000 dinara sa PDV-om.

Kako je 021.rs najavio, na angažovanim licima biće da detaljno pregledaju tehničku dokumentaciju, tehnologiju radova i planirana tehnička rešenja, a kako bi se ustanovio mogući negativan uticaj na okruženje.
 
Posebno je bitno obratiti pažnju na način na koji bi radovi mogli da utiču na Tanurdžićevu palatu i na stablo Koprivića, koji uživaju zaštitu. 
 
Predviđeno je da stručnjaci periodično obilaze gradilište u fazi izvođenja radova na temeljnoj jami.
 
Da bi radovi mogli da imaju negativne posledice po okruženje već su osetili stanari ovog dela centra. Izvođači radova su prvobitno, pre nedelju dana, pokidali vodovodnu mrežu, što je dovelo do havarije i nestanka vode, a tri dana kasnije je presečen i strujni kabl.
 
021.rs je samo dan pre prve havarije objavio dopis koji su stanari Tanurdžićeve palate uputili Zavodu za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, upozoravajući na moguće obrušavanje trotoara.

Podsetimo, izgradnja podzemne garaže s tri podzemna nivoa u Ulici Modene trebalo bi da traje dve godine, a za to vreme je na snazi privremena izmena režima saobraćaja.

  • Biciklista

    24.06.2022 07:20
    Na FTN se čeka da smisli rešenje za bicikliste na Mostu slobode, po svemu sudeći to se neće skoro desiti. Možda bi trebalo tražiti pomoć i stručne predloge na nekoj drugoj strani, ako FTN ne zna ili neće to da rešava.
  • @dijasporac

    23.06.2022 21:38
    Ovo su činjenice
    1. U podnaslovu teksta jasno piše da je FTN angažovan za poslove nadzora nad radovima.
    2. "...Nadzorni organ na koga se odnosi Pravilnik o strucnom nadzoru je neko iz Skupstine grada..."
    Pa u Skupštini grada mislim da nema ni jednog građevinskog inženjera, a što je neophodan
    uslov za vršenje nadzora.
  • pljuste odstete

    23.06.2022 20:49
    Pa ovo za kidanje vodovoda, struje, gasa, optike je normalno, nema radova gde se to ne pokida, samo je pitanje jel bude lokalni prikljucak ili neki magistralni a i bogami i internacionalni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti