Nova zgrada suda biće završena do marta 2023. godine

Izgradnja nove zgrade suda na uglu Maksima Gorkog i Stražilovske je u skladu sa dinamikom i trebalo bi da bude završena do marta 2023. godine.
Predsednik Višeg suda sudija Miroslav Alimpić koji je zajedno sa višim javnim tužiocem Branislavom Lepotićem i arhitektom Miodragom Trpkovićevm obišao radove na izgradnji kaže da su im objasnili da je toku u građevinskom smislu, najkomplikovaniji deo posla jer se radi duboki iskop koji prati složeno obezbeđivanje okolnih objekata i ulica, a sve to u uslovima visoke podzemne vode. 
Alimpić je dodao da je završetak podzemnih etaža planiran do kraja jula i da će se nakon završetka "nulte ploče" objekta nastaviti radovi na konstrukciji sa prizemljem, šest nadzemnih etaža i izlaskom na prohodni krov. Završetak radova na konstrukciji objekta planiran je za početak jeseni.
Predsednik Višeg suda je dodao i da je ova zgrada neophodna kako bi se proširio i značajno modernizovao rad pravosudnih organa u Novom Sadu, a po završetku modernog zdanja tu će biti smeštena krivična odeljenja Osnovnog i Višeg suda, kao i Osnovno i Više javno tužilaštvo. 
 
U ovoj zgradi suda će se obavljati sva suđenja iz krivice, osim ukoliko zbog potreba javnosti ne bude trebalo da se koristi Velika sala sadašnje zgrade Novosadskog suda koja ima oko 120 mesta za publiku.
 
Predsednik Višeg suda je izjavio i da je bilo nekoliko dojava o podmetanju bombi u zgradi suda od početka godine, ali nije bilo prekida rada jer funkcioniše uspostavljeni sistem kontrole. To podrazumeva svakog jutra da policija, koristeći i posebno obučene pse, pregleda zgradu, a obezbeđenje suda koristi novi sistem video nadzora, koji će u narednom periodu još više biti poboljšam, tako da neće postojati deo zgrade koji nije pokriven kamerom.
 
Alimpić je govoreći o radu novosadskog Višeg suda dodao da je počela da radi i nova internet prezentacija, koja pruža dodatne informacija o radu te pravosudne ustanove. 
  • Stohadin

    25.06.2022 15:40
    Sud
    Smešno mesto za izgradnju tako važne ustanove.
    Svi zaposleni neće imati gde da se parkiraju.
    A gde su stranke? Pa onda dovoženje "maricom" stranaka...
    Oa autobusi javnog prevoza.....
    Jako veselo.....
    Biće žurka svaki dan.
  • Banderaš

    24.06.2022 15:28
    Trulež
    Uzalud krečite i zidate nove zgrade,kada vam je sistem truo,zarazan,korumpiran. Možete sazidati kristalnu zgradu suda kada su sudije u njoj korumpirane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti