VIDEO: Popucao zid muzičke škole zbog izgradnje zgrade suda, na izvođačima radova da saniraju štetu

Zid na zgradi Osnovne muzičke škole "Josip Slavenski" u Radničkoj 19a popucao je usled izgradnje nove zgrade novosadskih sudova, što je izazvalo zabrinutost roditelja đaka.
VIDEO: Popucao zid muzičke škole zbog izgradnje zgrade suda, na izvođačima radova da saniraju štetu
Foto: 021.rs

Izgradnja nove zgrade suda nije blizu kraja i završetak radova je planiran za mart 2023. godine. Izgradnju zgrade, čija površina bi trebalo da bude 11.000 kvadrata, finansira Evropska unija, investitor je Ministarstvo pravde, a angažovani izvođač radova je firma "Jadran".

Oštećenja su vidljiva i na unutrašnjim zidovima. Na pucanje zida reagovala je uprava škole, a kako za 021.rs navodi direktor Aleksandar Đurić, škola je obavestila Gradsku upravu za obrazovanje, gradsku građevinsku inspekciju i izvođača radova.

"Gradska građevinska inspekcija izlazi na teren jednom nedeljno i prati stanje promena i upravo iz razloga bezbednosti učenika i nastavnika, naložila je nekorišćenje pojedinih prostorija škole, do njihove sanacije", kaže Đurić.
 
 
Dodaje da je i firma "Jadran" upoznata sa situacijom, te da građevinski veštak izvođača radova redovno izlazi na teren.
 
"Škola je obavestila Gradsku upravu za obrazovanje (zgrada je u vlasništvu Grada Novog Sada) i Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada (zgrada je pod zaštitom kao arhitektonska celina), koji su takođe izašli na teren", poručuje direktor Osnovne muzičke škole "Josip Slavenski".
 
Osim toga, škola je i sama angažovala sudskog veštaka.
 
"Sve što je do ovog momenta moglo da se poduzme, poduzeto je. Očekujemo sanaciju zgrade u narednom periodu od strane izvođača radova, kako bi naredna školska godina mogla da počne u bezbednom okruženju", zaključuje direktor Aleksandar Đurić.
 
U međuvremenu, ono što je dodatna briga pojedinih roditelja je očekivana izgradnja još jedne zgrade, sedmospratnice, s druge strane škole, na uglu Radničke i Stražilovske ulice.
 
O tome je pisao 021.rs krajem jula prošle godine, kada su na rani javni uvid stigle izmene Plana detaljne regulacije Malog Limana i planovi investitora "Modene gradnja NS" da na lokaciji nikne stambeno-poslovni objekat.
 
Izmenama plana dopustila se viša izgradnja i veća zauzetost parcele u odnosu na prvobitni plan za ovaj deo grada. Detaljnije o ovim izmenama čitajte OVDE.
  • Iva

    29.06.2022 17:59
    Nista novo
    Ispucali zidovi i moje zgrade, zid od moje sobe ispucao skroz rupetine a sve kako je investitor gradio zgradu do nase. Bila inspekcija i nista. Nikome nista.. zgrada nova...
  • Djekson

    29.06.2022 07:13
    Zid
    Kad je Preglasna Muzika
    Pucaju i Zidovi
  • Marko

    29.06.2022 03:50
    Ko je ovde lud
    Kakav završetak u martu 2023. Godine? Možda 2026. deluje mi. Pa izgradnja je počela pre skoro godinu dana a i dalje zjapi rupetina u zemlji iskopana, ni temelj se ne nazire. Neko tu ozbiljno pere pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti