Za milijardu dinara prodat plac na Klisi na kom može da se izgradi objekat veličine tri Spensa

Kompanija CTP koja se pretežno bavi gradnjom i iznajmljivanjem industrijskih parkova ili skadišta postala je vlasnik 20 hektara zemljišta na Klisi, po ceni od 974,5 miliona dinara, saznaje 021.rs.
Za milijardu dinara prodat plac na Klisi na kom može da se izgradi objekat veličine tri Spensa
Foto: 021.rs
Predstavnici "CTP Property Beta" iz Beograda, koji su bili jedini ponuđači na licitaciji, za 021.rs za sada nisu mogli da kažu šta će uraditi sa parcelom uz Bulevar Evrope gde može da se sagradi objekat veličine tri Spensa.  
S druge strane, kako se radi o kompaniji koja u desetak evropskih država, među kojima je i Srbija, gradi i potom izdaje hale za industriju, bilo to pogoni ili skladišta, za očekivati je da će tako nešto uraditi i u Novom Sadu. 
Inače, "CTP Property Beta" je osnovana pre tri meseca i po meseca kao ćerka firma CTP invest iz Češke.  
 
 
Na licitaciju u Upravi za građevinsko zemljište i investicije CTP je bio jedini ponuđač, tako da, kako su pristali na početnu cenu, sada je ostalo još da gradsko veće i Skupština grada daju saglasnost kako bi ova kompanija postala vlasnik njive druge klase, kako se vodi u katastru, koja se prostire se na 207.000 kvadratnih metara, a omeđena je Ulicom Mileve Simić sa južne strane i neizgrađenim produžetkom Ulice Paje Radosavlejvića na severu.
 
Ovo je jedna od retkih velikih parcela na području Novog Sada koju je lokalna vlast imala spremnu za prodaju. 
 
Dodajmo da gradski urbanistički planovi dozvoljavaju da se ovde sagrade objekti do dva sprata, uz stepen zauzetosti do 50 odsto. Maksimalna moguća bruto površina nadzemnih etaža je veća od 310.000 kvadratnih metara.  
 
Ovaj prostor je, prema ranijim idejama, bio u opciji kao lokacija za gradsku veletržnicu.
 
Dodajmo i da novi vlasnici Iz CTP-a neće moći tako brzo plac da privedu nameni jer je pored posebnog urbanističkog projekta potrebno da se izgradi infrastruktura, a i lokacija je potencijalno arheološko nalazište.
 
Naime, u oglasu za prodaju Uprava za građevinsko zemljište i investicije je navela da lokacija nema priključak za vodovod, kanalizaciju i elektromrežu dovoljnog kapaciteta za industrijski pogon. Grad je naveo da je procena "Vodovoda i kanalizacije" da bi vodovod mogao da bude izgrađen za 14 meseci, a kanalizacija za 24 meseca. "Elektrodistribucija" planira da poveća kapacitet elektromreže do 2026. godine.  
 
Takođe, pošto se ova lokacija nalazi u zoni zaštite arheološkog nalazišta Slana bara, CTP će, pre bilo kakve gradnje, morati da ishoduje uslove zaštite od Zavoda za zaštitu spomenika, a snosiće i troškove bilo kakvih eventualnih arheoloških iskopavanja.
  • Arsen Lupen

    02.07.2022 10:11
    Pošteno za našu decu
    Iznos je 8,5 miliona da ura odnosno 40 eura po kvm. Pošteno samo ako će sejati bostan u tom kraju su placevi za kuće od 100 eura do 400eura po m2 Ili 16-20% u izgrađenim kvadratima .Znači do 60000m2 bi bio fer posao za grad. Znači nedostaje minimum 50 miliona eura za povoljnu kupovinu.
  • zokins

    01.07.2022 21:27
    parcela
    A onaj krš od hale kraj Mega Rode ?
  • yeleno

    01.07.2022 12:38
    nadamo se da nisu pod restitucijom za vraćanje parcela

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti