Za projektovanje Najlona skoro 15 miliona dinara: Moderna pijaca od 6.000 kvadrata

JKP "Tržnica" će izradu projekta za rekonstrukciju i modernizaciju dela Najlon pijace platiti 14.736.000 sa PDV-om, saznaje 021.rs.
Za projektovanje Najlona skoro 15 miliona dinara: Moderna pijaca od 6.000 kvadrata
Foto: 021.rs

Ovoj posao je pripao firmama "Haus" i "AG institut" koje su bile i jedini ponuđači na tenderu i prema ugovoru imaju četiri meseca da spreme dokumentaciju.

Podsetimo da se ovde se radi o realizaciji višedecenijskog plana da se Najlon koji ima oko 30.000 kvadrata modernizuje, tako da se idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje, kao i sama građevinska dozvola prave na osnovu Regulacionog plana Najlon pijace koji je usvojen još davne 2001. godine. U protekle dve decenije izvedeni su određeni radovi - najveći 2004. godine, kada je proširen plato i uređena komunalna infastruktura. Bilo je i drugih poslova, ali do danas nije bilo veće rekonstrukcije koja bi Najlon pretvorila u savremen prostor za prodaju razne robe.

Prema podacima iz tendera, Tržnica očekuje da dobije projekat koji će ponuditi "modernu pijacu sa svom infrastrukturnom opremom i sanitarnim prostorima od 6.000 kvadrata i 1.000 kvadrata parternog uređenja. Sam objekat od maksimalno jednog sprata bi imao oko 2.000 kvadrata, a ostalo bi bila pijaca sa nadstrešnicom.
 
U dokumentaciji nije navedena lokacija za ovih 4.000 kvadrata zelene pijace sa nadstrešnicom, kao ni za poslovni objekat. Ipak, kada se pogleda regulacioni plan, jasno je da se radi o davno planiranom poslovnom objektu uz Temerinski put, dok je pijaca sa nadstrešnicom predviđena odmah pored, na uglu Temerinskog puta i bliže Ulici Jovana Andrejevića, odnosno na istom mestu gde se i sadašnja natkrivena pijaca nalazi.
 
Za sada nema nagoveštaja kada bi radovi na modernizaciji mogli da uslede, jer u budžetu grada nema te stavke.
  • Pera

    02.07.2022 18:46
    Sumska
    Dozvolili ste da vam krkani sa kupljenim i ,,izgorelim" diplomama iz susedne drzave vode drzavu,sada cutite i p*si te.
  • Gojko

    01.07.2022 16:44
    Gojko
    Ovo je odlicno! Renovurati Najlon i iselite,Kvantasku pijacu tamo! Parcela gdese nalazi Kvantas je privatna i samo,ruglo!
  • Aj

    01.07.2022 16:05
    Sad
    Realno.Najlon ce se urediti,ok.Ali to znaci da ce kvantas isto tamo da smeste da gospodi Galens obezbede i kvantas za gradnju.Dakle zatvara pricu od mosta do mosta.Vec reseno.Depresija se polako resava,eno ogradio kod okretnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti