FOTO: Na pola sata od Novog Sada nalazi se prelepa plaža na kojoj nema gužve, možda zatreba i pasoš

Kako rastu temperature tako i svi traže mesto na koje bi, makar na kratko, zbrisali od gradskog asfalta.
FOTO: Na pola sata od Novog Sada nalazi se prelepa plaža na kojoj nema gužve, možda zatreba i pasoš
Foto: 021.rs

Na samo pola sata do 40 minuta vožnje od Novog Sada nalazi se malo mesto u Sremu, koje pripada opštini Bačka Palanka. U pitanju je Neštin.

Put do Neština je lagan, prođete Sremsku Kamenicu, Ledince, Rakovac, Beočin, Čerević, Banoštor, Susek i tu ste.

Negde na pola puta između Suseka i Neština nalaze se i vikenda naselja, poput Miševca, u kojem možete da iznajmite vikendicu u debelom hladu, odmah uz Dunav. 
 
 
Ono što predstavlja pravo bogatstvo ovog dela Vojvodina jesu plaže na Dunavu, na kojima nema gužve, jer vam je potreban čamac da biste stigli do njih. 
 
  
 
Odmah prekoputa Miševca nalazi se mala plaža, koja je odlična ukoliko želite da na pesku provedete kraće vremena. Ipak, mesto za uživanje je Neštinska ada, velika ada bogata zelenilom. Na svom levom delu ima veliku peščanu plažu, a da stvar bude bolje, gužve nema.
Sve što čujete su talasi koji naiđu nakon prolaska čamaca i brodova, cvrkut ptica i šum drveća. Ukoliko postane prevruće, možete se skloniti u hlad drveća.
 
 
Voda je nekoliko desetina metara od obale i dalje plitka, a Dunav deluje čistije. 
 
  
 
U blizini se nalaze čarde na kojima možete dobro ručati, u samom Neštinu možete obići spomenik žrtvama fašizma, muzej "Sremska kuća", a možete posetiti i Bačku Palanku. Međutim, za to će vam biti potreban pasoš. Zbog nedostatka mosta, Neštinci moraju da prelaze hrvatsku granicu kako bi najbrže stigli do sedišta opštine u kojoj se nalaze. 
  • Зокс

    06.07.2022 22:06
    ЕУ
    @Спасоја

    Требаће ти два сата да табанаш тим делом ЕУ и налетиш на живог створа, чамотиња. Колко добро повукли се дубље у ЕУ
  • Spasoja

    06.07.2022 16:00
    @Комша

    Jeste, bolje je da idete sremskom stranom, pa imate šanse da na par minuta uđete u EU kroz Ilok i posle da pričate kako je u EU užasno a kod nas svega ima, ima piva, ima narodnjaka, ihaj!
  • Bački Palanak

    06.07.2022 15:59
    Mi Palančani gledamo preko Dunava komšije Hrvate i mislimo kako je nama super a njima loše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti