Besplatno punjenje e-automobila u Lidlu na Limanu

Kompanija Lidl Srbija omogućila je svim Novosađanima i gostima Novog Sada koji voze električne automobile, potpuno besplatno korišćenje e-punjača na parkingu svoje prodavnice na Limanu.

Svoje električne četvorotočkaše, potrošači mogu puniti do sat vremena, "zelenom" strujom jačine 24KW, dobijenom iz obnovljivih izvora.

"Kao odgovorno kompanija, svesna važnosti brige o životnoj sredini i klimi, Lidl Srbija se obavezala da sopstvene emisije ugljen-dioksida, smanji za 96 odsto do 2030. godine u odnosu na 2019. Pružanje usluge besplatnog punjenja električnih automobila za naše potrošače u Novom Sadu je jedan od koraka koji činimo kako bismo ih podržali u donošenju održivijih odluka. Zajedno čak i ovim malim pomacima možemo pokrenuti velike promene za bolje sutra", kaže rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Martina Petrović.
Novosadski mediji su danas imali priliku da se i lično uvere u način funkcionisanja e-punjača, demonstracijom punjenja najnovijih električnih BMW automobila na parkingu Lidla na Limanu. Punjenje je moguće od danas, u trajanju od najviše sat vremena, čime potrošači Lidla koji poseduju e-automobile, ostvaruju direktan finansijski benefit i štede vreme, jer se automobil besplatno puni, dok oni obavljaju kupovinu. 
 
"Prošle godine u svetu prodato je skoro sedam miliona električnih vozila i plug-in hibrida, dok je elektrifikacija u Srbiji još uvek u ranoj fazi. Iz godine u godinu prodaja ovih vozila se u našoj zemlji udvostručuje, te je u 2019. godini  registrovano 17 potpuno električnih vozila, u 2020. 34, a 2021. više od 70 komada. Trend se nastavlja i u 2022. godini, te je u prvih pet meseci ove godine već registrovano 55 komada. Ključni podsticaj za kupovinu električnih automobila i plug-in hibrida, osim subvencija države, je i investiranje u infrastrukturu. U ovom momentu, u Srbiji ima svega 70 javno dostupnih punjača, a svaki novi je značajan i zato pozdravljamo odluku Lidla da svojim korisnicima omogući besplatno punjenje vozila i time doprinese razvoju elektrifikacije u Srbiji", navodi direktorka marketinga u kompaniji BMW Radulović Aleksandra Radulović. 
 
 
Ne samo da električni automobili doprinose smanjenju emisije štetnih gasova, već je i struja kojom će se automobili puniti na parkingu Lidl prodavnice "zelena struja", odnosno struja dobijena u potpunosti iz obnovljivih izvora. Kao društveno odgovorna kompanija, Lidl Srbija je prošle godine sa javnim preduzećem Elektroprivrede Srbije potpisala ugovor "ZelEPS" prema kome se sve prodavnice ovog lanca, kao i Upravna zgrada i Logistički centar, u potpunosti snabdevaju "zelenom energijom". 
 
Upotreba punjača za električne automobile na parkingu Lidl prodavnice na adresi Ive Andrića 16 potpuno je besplatna i dostupna na dva parking mesta i tri različita priključka koja daju 24KW struje - dva priključka sa direktnom i jedan sa naizmeničnom strujom, kako bi bili pokriveni svi tipovi vozila. Punjenje je dostupno tokom radnog vremena prodavnice, svakog dana od 08.00 do 22.00 časa.
 
O Lidlu
 
Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 11.900 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.
 
Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 61 prodavnica u 35 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata "Top Employer Serbia" i "Top Employer Europe" za 2021. i 2022. godinu.  

Teme

LIDL

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti