Najbolji studenti novosadskog i beogradskog Univerziteta dobili stipendije "Dositeja"

Najboljim studentima novosadskog i beogradskog Univerziteta dodeljene su stipendije "Dositeja" na svečanosti u Novom Sadu.
Najbolji studenti novosadskog i beogradskog Univerziteta dobili stipendije "Dositeja"
Foto: Grad Novi Sad

Stipendije je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a svečanosti u Srpskom narodnom požorištu prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Ove stipendije su nešto što vas obavezuje, kao orden i odlikovanje, da morate da radite bolje i više", rekao je Vučić.
 
Gradonačelnik Novog Sada ocenio je da su uspesi studenata merilo kvaliteta, a za sutra izvesnija budućnost za sve nas.
Stipendija "Dositeja", koju dodeljuje Fond za mlade talente, namenjena je talentovanim i najuspešnijim učenicima i studentima, u Srbiji, i u inostranstvu.
 
Ovom stipendijom godišnje se nagrađuje više od 3.000 đaka i studenata i namenjena je različitim uzrastima i stepenima obrazovanja - najboljim studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija, najboljim studentima studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu, učenicima srednjih škola za uspehe na takmičenjima.
 
Na sednici Fonda za mlade talente početkom prošlog meseca, usvojena je lista 1.540 dobitnika stipendije po konkursu za stipendiranje do 1.050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija u Srbiji, za školsku 2021/22. godinu.
 
Od 2.131 kandidata koji su se prijavili, 1.050 studenata dobilo je stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 490 studenata za završnu godinu master akademskih studija.
  • Profesor

    07.07.2022 06:47
    Ispravka: u pitanju su najbolje ocenjeni sutudenti, ne najbolji. Ocene su, pri tom, devalvirane do besmisla. Ako sami nešto uradite, time svoje studente dovedete u nezavidan položaj, jer onda ostaju uskraćeni za mesto u domu, kredite, stipendije. Krajnje je vreme da zajedno reformišemo i kako ocenjujemo i šta ocenjujemo.
  • ac

    06.07.2022 21:36
    ?
    Uz dužno poštovanje, gde su strukovne studije ovde?
    Zašto "akademci" imaju prava na dositejevu stipendiju, a visoke škole ne?
    Da li možda "više" uče i "više" se trude?
  • Ana

    06.07.2022 21:10
    Zašto su studenti strukovnih studija izostavljeni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti