Buka je u modi: Žalbe zbog koncerata na krovu Promenade, tržni centar negira odgovornost

Novosađani koji žive u krugu Tržnog centra "Promenada" na delu Limana i Grbavice od sredine juna izloženi su buci koja noću dolazi sa krova objekta, gde se organizuju koncerti.
Buka je u modi: Žalbe zbog koncerata na krovu Promenade, tržni centar negira odgovornost
Foto: 021.rs

Koncerti na otvorenom ili "open air" koncerti održavaju se vikendom između 21 i 23.30 sata i okupljaju veći broj posetilaca, za koje nastupaju poznati domaći izvođači.

Međutim, iako su koncerti održavani i prošlog leta, niko od građana se nije posebno žalio jer buka nije bila prejaka, kaže za 021.rs Novosađanka (70) koja se obratila redakciji nakon proteklog vikenda. Kako kaže, iako živi tačno preko puta "Promenade", prošle godine koncerti nisu bili glasni kao ove godine.

"Kao da su značajno pojačali ozvučenje jer sam ja čula ceo nastup - čula sam ga bolje od onih koji su bili na koncertu na krovu. Zatvorite sve prozore, upalite klimu, zatvorite zavese, ne vredi jer je i dalje toliko glasno da probija zidove. To jesu samo dva ili dva i po sata, ali ovo je gusto naseljena stambena zona u kojoj niko ne želi da prisilno prisustvuje galami sa krova tržnog centra", kaže ova sugrađanka.
 
Na pitanje da li se obraćala komunalnoj službi za prijavu problema, ona kaže da jeste i da joj je rečeno da su "organizatori događaja okrenuli zvučnike ka napolje, umesto ka unutra".
 
"Šta god da su uradili, mi i komšije sa decom, ili oni koji rade vikendom, ne treba da trpimo zbog toga", poručuje građanka koja živi preko puta "Promenade".
 
U Tržnom centru "Promenada" za naš portal tvrde da nisu odgovorni za događaje na krovu sopstvenog objekta.
 
"Tržni centar 'Promenada' nije direktni organizator kulturnih događaja i koncerata na krovu, niti vlasnik opreme i nosača zvuka, već isključivo ustupilac prostora koji se afirmisao kao nova kulturno-zabavna destinacija Novog Sada, a na zadovoljstvo hiljada naših sugrađana i posetilaca koji dolaze i prate ove događaje. Takođe, 'Promenada' kao društveno odgovorna kompanija vodi računa da organizatori događaja budu firme sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, koji obezbeđuju da sve administrativne, organizacione, bezbedonosne i druge mere (uključujući i merenje buke i korišćenje adekvatne opreme) budu ispoštovane, u skladu sa zakonom i u saradnji sa nadležnim organima", poručuju u ovom tržnom centru.
U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove kažu za 021.rs da u periodu od početka juna do sada komunalna milicija zvanično nije zaprimila nijednu prijavu u vezi sa radom "Promenade". Dodaju da "Promenada" za svoje uređaje i opremu (centralni sistem klime) ima izveštaj o merenju buke i da se buka nalazi u granicama dozvoljenog.
 
"U protekle dve nedelje nije bilo prijava za buku sa krova Promenade, a obaveza organizatora koncerta će biti da izvrši merenje buke i da se ona dovede u Zakonom dozvoljene granice", poručuju u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.
 
Na krovu ovog tržnog centra na Bulevaru oslobođenja već su održana dva koncerta na otvorenom u ovoj letnjoj sezoni. Sledeći je zakazan za subotu, 16. jul.
  • Dodjos

    07.07.2022 16:20
    Mir
    Hocete mir? Pa zasto ste prodali sve na selu i dosli ovde? Da kukate? Ja sam dodjos i znam zasto sam dosao u Grad. Da uzivam, idem na koncerte, u bioskope, festivale i sl... Grad, 2022. Novi Sad konacno moze da stane rame u rame sa gradovima EU, ako ne i ispred njih. Nisam Bot, niti mi je ovo receno da napisem. Hocu samo da se zahvalim gradu javno !
  • Milan

    07.07.2022 15:33
    Nije problem što se na krovu Promenade održava koncert, nego što ga ja čujem u svojoj spavaćoj sobi kilometar i po odande. Kad neki kreten odvrne muziku do daske u besnom autu, ni on to ne radi zato da bi je ON bolje čuo. E, tako razmišljaju i gospoda iz Promenade.
  • Милан

    07.07.2022 15:09
    Оно кад се цео дан жалиш на нешто а и плашиш "заразе мороне" а увече идеш на терасу ТЦ Променада на концерт Тонија Цетинског који је можда и најжешћи противник боцкања експерименталним мРнк течностима а ти то не знаш јер су ти на Н1 (Цнн) рекли само да `рватијанац има концерт јер `рватијанци су у ЕУ, нема везе што ЕУ пропада и Евро девалвирао 50% нису то ни јавили на Н1 (Цнн) и тако све редом... Како је тужно бити уплашен и глуп.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti