FOTO, VIDEO Velika "Z" dobrodošlica pred Exit: Most, kej i Gradić išarani simbolima ruske agresije

Veliki broj slova "Z" ispisan je farbom na Varadinskom mostu i u okolini, pred sam početak Exit festivala. Slova su se pojavila u noći između utorka i srede.
FOTO, VIDEO Velika "Z" dobrodošlica pred Exit: Most, kej i Gradić išarani simbolima ruske agresije
Foto: 021.rs

Kako javlja reporter 021.rs sa terena, slova su u velikom broju ispisana u Starom gradu, duž Keja žrtava Racije i Beogradskog keja, kao i na delu Bulevara Mihajla Pupina, ulicama Sonje Marinković, Vojvode Mišića, Maksima Gorkog, Trgu Neznanog junaka...

Na Varadinskom mostu slovo "Z" ispisano je na svakih nekoliko metara. U Petrovaradinu slova su ispisana na Trgu vladike Nikolaja, Beogradskoj ulici, ali i na bedemima nasipa.

Simbol ruske agresije na Ukrajinu osvanuo je i na javnim i privatnim objektima, pa su tako i svoje slovo dobili Radnički dom, vrtić i druge zgrade, ali i po koji kontejner.
 
 
"Veliki broj slova je iscrtan. Po svemu sudeći, pisali su ih dok su imali farbe, jer je primetno da u jednom momentu slova postaju sve bleđa", izveštava reporter 021.rs.
 
 
Kako su javili građani redakciji 021.rs, slova su ispisana nakon što su u ovom delu grada farbani i pešački prelazi, što se radi svake godine pred početak festival.
 
Portal 021.rs je uputio pitanja Gradu Novom Sadu da li će slučaj prijaviti nadležnima i da li će gradske službe izaći na teren kako bi očistili javne površine.

Podsetimo da je na Exitu trebalo da nastupi i ovogodišnji pobednik Evrovizije, ukrajinski sastav Kalush Orchestra. Međutim, festival je pre nekoliko dana saopštio da "zbog nepredviđenih okolnosti, koje su van kontrole festivala, grupe i njenih članova", do ovog nastupa neće doći, ali će publika imati priliku da ih čuje na Sea Dance festivalu. 

Komentari 259

  • Rale

    11.07.2022 06:56
    Policija ili?
    Sinoc se poznati klinci sa Grbavice u crnim majicama, uskomesali,trce unezvereno plaseci se nekog. Nakon par minuta shvatim da drze sprejeve u rukama i da pisu po objetima. Bilo ih je dvadesetak stalno ih vidjamo po ulici, starosti su oko 15-18 godina. Nista niko ne preduzima, stvar izmice kontroli dok policija i komunalci spavaju. Ocigledno da mi nismo raspusti decu, vec smo raspustili vlast koja jedino gleda kako da napuni svoje dzepove. Deca sve to vide pre svih i love u mutnom.
  • Сремац

    10.07.2022 21:14
    БУДАЛАШТИНЕ
    Колико будалаштина људи могу да напишу,то могу само код нас.Једно слово је изазвало толико мржње и похвала,да сам се ја јутрос око пола девет изненадио "стресовима"колоне тетурајућих младих људи, који иду у град и ништа нису видели на мосту.Шта ви мислите да после непроспаване ноћи уз музику и обилно"освежење" неко размишља о слову "Z" које пре свега није симбол агресије?Прочитајте шта оно значи.
  • Nana

    09.07.2022 14:46
    Ugao gledanja
    Zavisi iz kog ugla se gleda.
    Ako stojiš licem prema Dunavu to je slovo N.
    N kao Novi Sad, N kao "napred", ima toga još...
    Nemojte krečiti, dodajte slovo S i biće odlična pomoć ljudima sa Egsit-a da se sete gde su došli i pošli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.