FOTO Nastavak saradnje DDOR sa tri novosadska fakulteta: Stručna praksa i usavršavanje za studente

Ekonomski fakultet, Prirodno-matematički fakultet i Fakultet tehničkih nauka sklopili su sporazume o saradnji sa kompanijom "DDOR osiguranje" u cilju podrške studentima kroz učenje i stručnu praksu.
FOTO Nastavak saradnje DDOR sa tri novosadska fakulteta: Stručna praksa i usavršavanje za studente
Foto: 021.rs

Ovo je nastavak saradnje između jedne od vodećih osiguravajućih kompanija u regionu i visokoškolskih ustanova, koje pripremaju kadar za dalji rad, između ostalog, u oblasti osiguranja.

Kako je poručio predsednik Izvršnog odbora "DDOR osiguranja" Frančesko Maši, čast je nastaviti saradnju sa ovako uglednim naučno-obrazovnim ustanovama u Srbiji, a koje dele iste vrednosti - podrška doživotnom učenju i razvoju.

"Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim menjate svet i niko ne može da vam ga oduzme. Ono predstavlja osnovu koja nas uči hrabrosti da razmišljamo van ustaljenih okvira i želju da stalno menjamo svoje ideje, stavove, tačke gledišta i da se poboljšamo. Kredibilitet kompanije se, između ostalog, meri sposobnošću da se interno razvije sledeća generacija lidera, te da se neguju i razvijaju liderske sposobnosti mladih talenata. Posebno sam ponosan jer sa ovako značajnim institucijama obeležavamo novi put za razvoj budućih generacija stručnjaka u našoj zemlji, s konačnim ciljem uklanjanja glavnih prepreka u ekonomsko-socijalnom razvoju", naveo je Maši.
 
 
Da je prisutna dugogodišnja saradnja rekao je dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nebojša Gvozdenović. Kako je otkrio, veliki broj zaposlenih u "DDOR osiguranju" potiču upravo s ove ustanove.
 
"Istakao bih da mi direktno vama upućujemo ljude kroz naše studijske programe i predmete koje imamo u okviru redovnih studija, a koji su u vezi sa poslovnima osiguranja. Trudimo se da im otvorimo vidike i da ih upoznamo sa poslovima jedne osiguravajuće kuće. Sem toga, naša saradnja je dodatno podstaknuta načinima na koje mi akreditujemo studijske programe i treba da znate da smo mi već ove godine na master studijama imali obaveznu praksu - svaki student master studija mora najmanje dve nedelje da provede u privredi, da ima mentora i da se ta praksa ozvaniči kroz bodove", rekao je prof. Gvozdenović i dodao da će fakultet uskoro imati čak 500 mladih ljudi koji će biti u potrazi za stručnom praksom, možda čak u "DDOR osiguranju".
 
 
Dekanica Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Milica Pavkov Hrvojević izrazila je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje koja je, kako kaže, prirodna i puna potencijala.
 
"Prirodno-matematički fakultet je multidisciplinarni fakultet sa pet departmana, na kojima neguje različite bazične nauke. Pre svega, Departman za matematiku i informatiku je ciljna grupa DDOR i alumni baza kompanije je pokazala da najveći procenat studenata dolazi upravo s tog departmana, odnosno sa studijskih programa diplomirani matematičar, diplomirani informatičar, master studije data science, primenjena matematika. Posebno mi je značajno što se među zaposlenima nalaze i diplomirani biolozi, geografi, geoinformatičari, turizmolozi i analitičari zaštite životne sredine. Jako sam ponosna na činjenicu da naše studente učimo da misle. U vremenima kada stara zanimanja nestaju i nova se pojavljuju, kada je potrebna brzina i prilagodljivost, vrlo je važno da studenti imaju širinu u načinu razmišljanja i mislim da su to najveće vrednosti koje naši studenti ponesu. Ovaj ugovor bi trebalo da pruži mogućnosti stručne prakse, pomoć pri izradi seminarskih, završnih, master i diplomskih radova, možda i stipendiranje nekog master rada koji bi bio interesantan i, naravno, mogućnosti prezentacija i predavanja vaših stručnjaka kod nas i u obrnutom smeru", poručila je prof. Pavkov Hrvojević.
 
 
Saradnja "DDOR osiguranja" i Fakulteta tehničkih nauka značajno se ubrzala i proširila poslednjih godina. Prema rečima dekana Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Srđana Kolakovića, FTN priprema studente za rad u oblasti osiguranja kroz module poput rizika osiguranja, ali i kroz studijske programe inženjerskog menadžmenta i upravljanja katastrofalnim događajima.
 
"Međutim, verujem da među svih 16.000 studenata koji studiraju na FTN-u možete da nađete kadrove koji će vam biti od velike koristi - od građevinaca, arhitekata, mašinaca, procenitelja šteta. Normalno je da će ovaj sporazum pospešiti ono što smo mi do sada već radili, a DDOR je taj koji godinama stipendira studente našeg univerziteta - naša je želja je da primenimo još više elemenata u saradnji sa studentima koji bi dolazili kod vas na praksu, što je nama inženjerima jako bitno. Želja nam je da zajedničkim snagama razvijamo ovu struku, ovu kompaniju i naš fakultet", naglasio je prof. Kolaković.
 
 
Fakulteti i "DDOR osiguranje" u naredom periodu definisaće i primeniti konkretne korake iz sporazuma, a što je osnov za kvalitetnije obrazovanje studenata koji su zainteresovani da jednog dana rade u poslovima osiguranja i u uspešnoj kompaniji, kakva je tradicionalno "DDOR".
 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti