FOTO: Postavljene ograde oko Skupštine Vojvodine zbog sednice o GUP-u

Sednica na kojoj će biti usvojen Generalni urbanistički plan Novog Sada održaće se danas. Najavljen je i protest građana koji se protive ovom dokumentu.
FOTO: Postavljene ograde oko Skupštine Vojvodine zbog sednice o GUP-u
Foto: 021.rs

Kako javljaju reporterke 021.rs sa terene, oko Skupštine Vojvodine, u kojoj će se održati sednica lokalnog parlamenta, postavljene su ograde.

U ograđeni prostor mogu da uđu samo akreditovani novinari, odbornici, te osoblje. Ljudima se govori da iz bezbednosnih razloga ne mogu dalje od ograde.

Postavljanje ograda pred sednicu gradske skupštine nije praksa gradske vlast i jasno je da je to učinjeno zbog najavljenog protesta.
 
Podsetimo, protest građana i aktivista je najavljen u isto vreme kada je i zakazana sednica Skupštine Novog Sada. Oni se protive predlogu Generalnog urbanističkog plana, na koji su prethodno podneli niz primedbi koje su odbijene. 
 
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je protest "deo demokratskog diskursa - oni će da protestuju, zvižde, prete, a mi ćemo da radimo i to je to".
  • Pavle

    21.07.2022 23:30
    Batinaši
    Odbornici biraju građane a ne građani odbornike.
  • Vera

    21.07.2022 18:46
    OPSNA SITUACIJA
    Zasto se gradonacelnik plasi svojih gradjana?
    Zato sto zna sta radi i cime se godinama bavi. Halavost je opasnija od korone. Sve ima svoj kraj, a vreme ce doneti promene i vratiti gorile tamo odakle su dosle.
  • Fica

    21.07.2022 18:42
    Sramno!
    Gradonacelnik unapred postavlja ogradu, pa koga se on to boji ako posteno radi. Boji se i senke svoje jer zna u koliko je u kriminalu ogrezao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti