Radovi u Petrovaradinu "na popravnom" ispitu: Zbog slabe nosivosti produženi za mesec dana

Popravka kolovoza u Ulici Račkog u Petrovaradinu produžena je za mesec dana zbog dodatnih radova na podlozi, saznaje 021.rs.
Radovi u Petrovaradinu "na popravnom" ispitu: Zbog slabe nosivosti produženi za mesec dana
Foto: 021.rs

U JP "Putevi Srbije" navode da se prilikom radova ispostavilo da je potrebno da se izvedu poslovi na produbljivanju i jačanju kolovozne konstrukcije koji nisu bili predviđeni.

Kako su objasnili, nakon uklanjanja postojećeg sloja kolovozne konstrukcije, 1. jula obavljena su ispitivanja postojeće posteljice, koja su pokazala da je podtlo u kolovoznoj konstrukciji slabonosivo u tolikoj meri da bi postizanje zahtevane nosivosti nosećeg sloja bilo nemoguće. 
 
"Zbog navedenih rezultata predložena je nova tehnologija izvođenja radova koja podrazumeva dodatne radove na produbljivanju i jačanju kolovozne konstrukcije koji nisu bili predviđeni, pa je stoga došlo do produženja roka za izvođenje radova. Novi rok za završetak radova je 30. avgusta, ukoliko vremenski uslovi to dozvole i ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti", kažu u ovom preduzeću.
 
Za 021.rs su naveli i da se u Ulici Račkog u Petrovaradinu, u ukupnoj dužini od 1,09 kilometara, izvode radovi na uklanjanju postojećeg sloja asfalta i drobljenog kamena, izrada novog tamponskog sloja od drobljenog kamenog agregata, kao i izrada novih asfaltnih slojeva. 
 
Radove, čija vrednost iznosi 58,1 milion dinara bez PDV-a, izvodi "Vojvodinaput-Bačkaput". 
 
U "Putevima Srbije" su istovremeno zamolili sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Dodajmo da se u Račkog saobraćaj pušta naizmenično i da se prethodnih dana beleže veće gužve.

  • Pax

    29.07.2022 11:48
    Put
    Peru novac a ne daj bože da rekonstruišu nadvožnjak koji je usko grlo to bi trajalo godinu minimum a koštalo bi skuplje nego svi nadvožnjaci u NSu samo lapaju i kraja nema svugde u svetu plaćaju se penali koji ogromni za probijanje roka a ovde je probijanje roka način za ispunjavanje para .
  • Rotkvarija

    29.07.2022 08:59
    Iskreno
    Oni pojma nemaju. Zato i samo zato su nam putevi u raspadu.
    Ko vodi sve državne institucije i JP...niko, odnosno neko ko pojma nema.
  • Opetklik

    29.07.2022 02:56
    Novo gradiliste
    Mora da se ojača pristupni put za novo gradilište galensa za kamione betonjerke.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti