FOTO: Limanski i Futoški park imaju zalivni sistem, ali ne i travu

Trave u Limanskom i Futoškom parku skoro da ni nema, a ono što bi trebalo da bude zeleni tepih su žute i spržene biljke i pesak.
FOTO: Limanski i Futoški park imaju zalivni sistem, ali ne i travu
Foto: 021.rs

Građani koji često borave u ova dva novosadska parka navode za 021.rs da nisu primetili da rade zalivni sistemi, a ni novinari 021.rs koji su obišli parkove nisu mogli da potvrde da se parkovi zalivaju.

Novosađani su se 021.rs požalili da su mnoge travnate površine u gradu potpuno osušene zbog vremenskih prilika i da im nije jasno što se ne zalivaju.
U Novom Sadu sistem održavanja javnih zelenih površina uređen je tako da se zaliva mali deo, npr. na Bulevaru Evrope i u delu parkova gde su tokom prethodnih godina ugrađeni zalivni sistemi. Ono što se vidi na terenu je da tog zalivanja kao i da nema, jer je sve žuto i uvelo.
 
Futoški park
 
Šetnja Limanskim i Futoškim parkom reportera 021.rs je pokazala da nema tragova zalivanja, čak ni oko samih prskalica koje vire iz zemlje.
 
U Gradskom zelenilu kažu za 021.rs da zalivni sistemi u Futoškom i Limanskom parku rade punim kapacitetom, ali i priznaju da u parku na Limanu isti sistem nije radio u prethodnom periodu.
 
"Budući da je sada period velikih vrućina, zalivni sistem radi neprekidno od 23 sata uveče od 5 sati ujutru. Očekujemo da će intenzivno zalivanje tokom noći omogućiti da se delovi trave koji su delimično oštećeni usled velikih vrućina, u periodu kad pumpa nije radila (Limanski park), oporave u narednih 10 do 15 dana. Zalivanjem tokom noći omogućujemo građanima da tokom dana nesmetano borave u parku", kratko kažu u Zelenilu.
 
Limanski park
 
Dodajmo ovome i da je 021.rs primetio da zalivni sistem na Bulevaru Evrope delimično radi, ali da istovremeno velika količina vode završi na kolovozu, blizu Futoškog puta.
 
S druge strane, u Dunavskom parku je trava skoro svuda zelena, ali nije jasno da li je to zbog zalivanja ili uticaja podzemnih voda, jer je, na primer, deo zelene površine kod jezera u parku poprilično blatnjav.
  • Bescanski most

    02.08.2022 15:29
    Zeleno
    Bul. Evrope se prska, trava je lepa zelena. Naprdnjaci opravili sistem, pa bih da pohvalim. Ne bih da pohvalim sve ostalo, i molim ljude koji pišu ove komentare da budu jasni kad kritikuju. Ako se služite nekom ironijom naprdnjaci to ne prepoznaju pa kad pogledate broj lajkovadislajkova nesto ne odgovara. Gospodo koja se bavite lajkovanjem pokušajte da pročitate komentar pre nego uradite kako su vam dirigovali iz stranke, možda vas pohvale i daju još nešto osim sendvića, možda malo smisla i humanosti.
  • Isto

    02.08.2022 10:49
    Isto ovako zuto i spaljeno izgleda trava na Miseluku na onoj poljanici iznad tunela
    A tamo je uvek zelena bude i zaraslo
    Sad katastrofa
  • zeleno

    02.08.2022 09:12
    sva trava u celom gradu je zuta. Ispred Promenade manji deo se svakog jutra zaliva ostali deo ne. Drvece koje je prosle godine posađeno, u kompleksu zgrada od stadiona do Maksima Gorkog..jedan deo je potpuno suv, niko nije došao da zameni ili ukloni. Sijalica pored promenade prema Merkatoru već mesecima leži na zemlji i vide se ogoljene žice, jer svetli tako kako stoji.....niko nebi popravio. Čuvar Promenade svako jutro tuda prođe pun krug............ Trava koja se kosi..ne pokupi se pa izgleda kao seno............o ćistoći grada to nevredi ni pričati bar mi koji ynamo kako je Novi Sad radnije izgledao. Sa onim štapom koji pokupi po neki papirić

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.