Skup povodom godišnjice "Oluje" danas na Trgu slobode, dolaze Vučić, Dodik i Cvijanović

Skup povodom Dana sećanja na stradale i prognane u akciji "Oluja" održaće se danas, 4. avgusta na Trgu slobode u Novom Sadu.
Skup povodom godišnjice "Oluje" danas na Trgu slobode, dolaze Vučić, Dodik i Cvijanović
Foto: 021.rs
Svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH i predsednica Republike Srpske, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.
Dodik će ovog jutra prisustvovati i obeležavanju slave Hrama svete Marije Magdalene - Blage Marije na Banstolu. Liturgiju i parastos za sve stradale služiće episkop sremski Vasilije.
Program na Trgu slobode počeće u 20 časova, ali nije poznato šta on tačno podrazumeva ni ko je organizator skupa. Novosađani su pre nekoliko dana počeli da dobijaju poziv SMS porukama od SNS da prisustvuju ovom skupu. 
 
Okupljanje u Novom Sadu je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošlog četvrtka na televiziji navodeći da će se u Novom Sadu obeležiti godišnjica velikog stradanja srpskog naroda. 
 
"Obično smo birali manja mesta, išli smo od Veternika, Futoga, Busija, sve mesta gde su nastanjeni Krajišnici. A Novi Sad je mesto koje je procentualno primilo najviše Krajišnika", poručio je Vučić. 
 
Takođe, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na društvenim mrežama podelio video sa pozivom na skup.
 
U međuvremenu, na Trgu slobode je postavljena bina i druga oprema za održavanje skupa, a s obzirom da se u Ulici Modene gradi podzemna garaža i da je zbog toga veliki deo centra zatvoren, očekuje se gužva u ovom delu Novog Sada.

Teme

oluja

Komentari 149

  • Лиманац

    05.08.2022 13:13
    @Mile Bukovac
    "Pozdrav iz Beograda...jedinog pravog grada od Beča do Istanbula..."

    Али, на ово се смејем од јуче :).
    Човече, ако је за тебе "прави град" оно легло криминала, нелегалне градње, без канализације, без честитог градског превоза... Онда је јасно да цениш баш "сплавовски живот" и све што је кажњиво или испод части у правим метрополама :D

    Да не буде забуне, слично мислим и о свом вољеном Новом Саду, оба су заправо, на жалост, селендре...:(

    А ти, Миле, гледни мало "Философију паланке" (Константиновић), ако стигнеш даље од треће стране - водим на пиво :).
  • bora

    05.08.2022 04:33
    @acim
    Acime imate svi hrvatske pasose pa Srbija malo jeste
    vasa domovina pa malo nije ,po potrebi.Tragediju trba obeleziti ali
    ne u Srbiji vec u mestima odakle ste.Canak kakav je takav je ali
    ipak vam je odrzao lekciju.Otisao je na pomen u Liku.
  • Ovdasnji

    04.08.2022 22:36
    Osecaju tugu I boli,a svake godine u avgustu idu na more u hrvatsku...sprdaju se sa nama...sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti