Kako izabrati novu tuš kabinu ili tuš paravan: AkvaDom ima odgovore

Prilikom uređenja kupatila najvažniji element je tuš kabina, odnosno tuš paravan.

Renoviranje kupatila se ne radi često, pre svega zbog obima radova, a potom i zbog cene, i zato je važno dobro istražiti opcije koje postoje na tržištu.

Tuš kabina ili tuš paravan?
 
Tuš kabine su vrlo praktične. Sastoje se od ravnog prostora i vrata od stakla, a mogu biti sa leđima i bez njih. Jednostavno se montiraju uza zid, bez obzira na podlogu.
 
Tuš paravani su elegantna rešenja koja se lako prilagođavaju svakom kupatilu. Ovi modeli su zapravo stakleni paneli sa vratima, a ugrađuju se uza zid i postavljaju direktno na podne pločice ili tuš kadicu.
 
Obe opcije su podjednako dobre, ako uzmete u obzir i ostale faktore koje vredi razmotriti. Ukoliko vam nijedna od ovih opcija ne odgovara i ukoliko preferirate kadu u kupatilu, AkvaDom nudi i kvalitetne i vizuelno atraktivne paravane za kade.
Tipovi tuš kabina
 
Tuš kabine bez leđa su klasična opcija. Mogu se pronaći u više dimenzija, oblika i nisu zatvorenog tipa već se montiraju uza zid.
 
Tuš kabine sa leđima, odnosno hidromasažne tuš kabine predstavljaju najskuplje i najmodernije modele tuš kabina. One su zatvorenog tipa, sa ili bez krova, a imaju razne dodatne funkcije. Takođe, postoje hidromasažne tuš kabine sa saunom i hidromasažne tuš kabine sa parom. 
 
Postoje i tuš stene, ovaj model predstavalja otvoreni ulaz u deo za tuširanje, odnosno služi samo kao pregrada.
 
Tipovi tuš paravana
 
Tuš paravani se dele na polukružne, pravougaone i od zida do zida. Paravane od zida do zida možete iskoristiti ukoliko je oblik kupatila takav da u jednom delu imate udubljenje i gde vam je potrebna jednostrana barijera od zida do zida. Dimenzije ove vrste paravana su od 90 do 180cm.
 
Postoje paravani sa klasičnim vratima koje se otvaraju ka spolja ili unutra, paravani sa kliznim vratima i paravani sa duplim kliznim vratima. U zavisnosti od dimezije paravana i izgleda vašeg kupatila možete izabrati model vrata koji vam najviše odgovara.
 
AkvaDom ima paravane za kupatilo različitih dimenzija i konfiguracija. Pregledom kroz ponudu ovog salona možete videti minimalističke paravane od providnog stakla, moderne modele sa zatamnjenim staklom, kao i stilski upadljive paravane sa crnim lajsnama. 
 
 
Na šta obratiti pažnju?
 
Pre svega je važno da uzmete u obzir dimenzije vašeg kupatila, odnosno da izmerite slobodan prostor gde će tuš kabina ili paravan biti. Izbegavajte preširoke i mnogo plitke modele. 
 
Razmotrite debljinu stakla, kao i dubinu i širinu kabine. 
 
Oblik tuš kabine je važan, a može uticati i na cenu. Svedeniji modeli su obično jeftiniji. Ako je vaše kupatilo skučeno, najbolje je da se opredelite za polukružnu kabinu koju možete postaviti u ugao. Kvadratna tuš kabina može se postaviti na bilo kom mestu, jer se sa četiri jednake strane savršeno uklapa svuda. Slično je i sa pravougaonim kabinama. 
 
 
Takođe, razmislite o staklu za tuš kabinu imajući u vidu cenu i lakoću održavanja. Kaljeno staklo je jače i otpornije na udarce od običnog, pa predstavlja odličan izbor za dugotrajnost kabine. Postoji i opcija duplo kaljenog stakla za dodatnu otpornost. Ukoliko vam je prioritet dizajn, naročito kada su mala kupatila u pitanju, možete se odlučiti za prozirno staklo, jer stvara utisak prostranosti. Peskirano staklo je idealno ako vam je najvažnija privatnost, dok je tonirano staklo vizuelno upadljiv element.
 
Svaka kabina iz ponude AkvaDoma ima duplo kaljeno staklo, debljine 5, 6 ili 8mm, i to providnim ili zatamnjenim (toniranim staklom), sa i bez zaštite od kamenca.
 
Ako u kombinaciji sa tuš kabinom odnosno paravanom kupujete i tuš kadicu, obratite pažnju na materijal izrade (keramičke, mermerne, kerok i akrilne), dimenzije i dubinu kadice.
 
Svaka kabina u ponudi ima uz sebe kompenzacione lajsne, kvalitetnije točkiće i masivne noseče profila što je jako bitan momenat kad se uzme u obzir stabilnost i dugotrajnost kabine. Zato je naročito značajno da u odabranom salonu postoje obezbeđeni rezervni delovi u slučaju loma stakla ili oštećenja pojedinih delova tokom kasnijeg korišćenja. Ovo čini AkvaDom idealim za sve što je vezano za kupatilo, jer možete biti sigurni da će rezervni delovi od kvalitetnih materijala uvek biti dostupni.
 
Kabine u ponudi AkvaDom salona imaju i pojednostavljen sistem montaže. 
 
Takođe, AkvaDom već ima odličan i širok asortiman modela, ali uz sve to prati trendove u svetu dizajna, zbog čega već u ponudi ima modele sa crnim i hrom ramovima. Uz to, ovaj salon nudi apsolutno sve modele kabina i paravana za kojima kupac može imati potrebu bez obzira na dizajn i dimenzije kupatila.
 
AkvaDom je i predstavnik firme Elpini u Srbiji, kao i predstavnik drugih proizvođača najboljih kabina u ovom delu Evrope, kao što je slovenački Kolpa San.
 
Zašto treba da posetite AkvaDom?
 
Salon keramike AkvaDom jedinstven je jer na jednom mestu možete opremiti svoj dom kvalitetnom uvoznom podnom, zidnom, terasnom ili keramikom za kuhinju, pa sve do najfinijih detalja za kupatilo.
 
Renoviranje i uređivanje stana je ne tako česta aktivnost i zato je važno da je poverite pravom timu, iza kojeg stoje kvalitet i postojanost. Ono što je posebna prednost novosadskog salona AkvaDom jeste i individualni pristup svakom projektu, čime dobijate i "saveznike", kako bi vaša priča bila olakšana i potpuna.
 
 
Slobodno im se možete obratiti sa nedoumicama i idejama u vezi sa opremanjem stana i dobićete stručne savete jer ovo i jeste misija AkvaDoma.
 
Salon keramike AkvaDom nudi rešenje za svačiji ukus, a veoma je značajno kada na jednom mestu možete naći sve sa spiska neophodnih stvari. Moderan dizajn njihove široke palete artikala za kupatilo se odlično može kombinovati sa postojećim, predmetima koje već imate, a ukoliko "krećete od nule", ovde zaista možete da pronađete sve da prostor koji uređujete bude "po Vašoj meri".
Kako do AkvaDoma?
 
Savremeni prodajni salon AkvaDom je najbolje da posetite na adresi Bulevar patrijarha Pavla 115, a sve informacije možete dobiti putem telefona 021/30-22-348, kao i mejl adrese office@akvadom.rs. Akcije u AkvaDomu su česte, a kako biste bili u toku i sa svim drugim aktuelnostima, zapratite ih na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.
 
O zanimljivim i korisnim temama koje se tiču opremanja kupatila i drugih prostorija, možete čitati i u njhovom blogu na OVOM LINKU.
 
Neka Vaše moderno kupatilo odmah zablista.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti