Novosadska zaštitnica građana izabrana za predsednicu Udruženja ombudsmana Srbije

Marina Popov Ivetić, Lokalni ombudsman Grada Novog Sada, izabrana je za predsednicu Udruženja ombudsmana Srbije.

Njoj je mandat počeo da teče 1. avgusta, a trajaće četiri godine.

Udruženje ombudsmana Srbije je osnovano 2016. godine. Članovi udruženja su Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman i njegovi zamenici, kao i svi lokalni ombudsmani u Republici Srbiji i njihovi zamenici.

Osim redovnih članova, udruženje ima i pridružene i počasne članove koji takođe mogu da učestvuju u njegovom radu.
 
Udruženje se, osim ostalih aktivnosti u koje spadaju i zaštita i unapređenja ljudskih, građanskih i manjinskih prava, zalaže za unapređenje i jačanje institucije ombudsmana u Srbiji i podršku radu ombudsmanima. 
 
Tokom godine udruženje organizuje niz aktivnosti koje imaju za cilj promociju ljudskih prava, ali i promociju same institucije.
 
Marina Popov Ivetić je prilikom izbora istakla da će se Udruženje u narednom periodu baviti proširenjem mreže ombudsmana i promocijom institucije u onim lokalnim samoupravama u kojima ombudsman nije nikada izabran, ili je institucija postojala u ranijem periodu. Takođe, osim nastavka i jačanja saradnje koje udruženje trenutno ima sa međunarodnim organizacijama, radiće se i na proširenju liste organizacija sa kojima udruženje sarađuje.
 
Inače, na istoj sednici Skupštine udruženja za predsednika skupštine udruženja ponovo je izabran Zoran Pavlović, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, a za zamenika Aleksandar Jovanović, zamenik ombudsmana Grada Beograda.
  • Džoni

    16.08.2022 20:19
    A meni se samo prohtjelo...
    Na neku čudnu foru,
    Marina misli da zna...
  • Лидија

    16.08.2022 12:57
    НЕПОТРЕБНА ИНСТИТУЦИЈА
    Са оваквом државном политиком и влашћу каква је у Србији, и локалним самоуправама, институција заштитника грађана је беспотребна. Џаба плаћамо толико људи од којих немамо никакве користи. Искључиво раде по налогу политичких функционера, немају самосталност, и све време функционишу линијом мањег отпора. Бира их владајућа власт и ту нема независног рада, то је већ јасно и човеку који није образован.
  • Ns

    16.08.2022 05:58
    Beskorisna birokratija
    1. Ombudsman, Ombudsman... ya[to nen givire zaštitnik građana?
    2. Evo čak i njihovog udruženja...Samo se povećava broj zaposlenih i prisustvo u javnosti, a efekta skoro da nema. Nismo nadležni i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti