Novi udar na džep roditelja: Ishrana u boravku i užina u novosadskim školama poskupela za 100 odsto

Roditelji će ishranu dece koja su u boravku, kao i užinu u novosadskim školama od 1. septembra plaćati duplo skuplje, saznaje 021.rs.
Novi udar na džep roditelja: Ishrana u boravku i užina u novosadskim školama poskupela za 100 odsto
Foto: 021.rs
Prema novom cenovniku hrana, u boravku je 5.320 dinara mesečno, umesto 2.660 dinara, dok je užina 2.060 dinara mesečno umesto dosadašnjih 1.030 dinara. 
 
Kao i do sada, dnevna cena ishrane u boravku i užine će se utvrđivati deljenjem mesečne cene po detetu sa brojem radnih dana u mesecu.

Kako 021.rs saznaje, ovo je prvo poskupljenje cene ishrane u boravku, kao i užine u novosadskim osnovnim školama posle više od 11 godina.

Odluku o ovom poskupljenju je donelo Gradsko veće 14. jula i u međuvremenu je objavljeno u Službenom listu, bez da je dato posebno saopštenje za javnost.
 
Praksa da se ne saopštavaju poskupljenja neguje se godinama unazad, u vreme aktuelne vlasti.
 
Kažimo da se sa ovim poskupljenjem užine i boravka nastavlja niz povećanja cena u Novom Sadu budući da je Gradsko veće, kako je 021.rs već pisao, uslugu odnošenja smeća podiglo za 12 odsto, a za isti procenat Novosađanima će biti skuplja voda i kanalizacija
 
Podsetimo da će se po predloženom cenovniku, po članu domaćinstva odnošenje otpada plaćati 182,22 dinara sa PDV-om, umesto sadašnjih 162,69 dinara sa PDV-om. Više o novim cenama JKP "Čistoća" OVDE.
 
Nove cene vode sa PDV-om po kubiku biće 99,93 dinara, umesto dosadašnjih 88,96 dinara. Više o novim cenama JKP "Vodovod i kanalizacija" OVDE.
  • BIMA

    27.08.2022 20:21
    Fruštuk
    Mozda jeste realna cena 250 po danu, dobije dete doručak, užinu i ručak.
    Ali treba valjda i grad bar delimično da finansira, to bi trebalo da bude deo populacione politike.
    A "besplatno" školovanje znači valjda da roditelji ne plaćaju naknadu za časove, u evrići, ne znam... :))
  • ...

    27.08.2022 10:22
    Idemo samo napredno i jako
  • Mama

    27.08.2022 08:30
    Mare,nek lupaju minuse,sve što si napisao za Švedsku je tačno,škola im je perfektna,oduševljena sam šta sve deca uče(i nauče) i način na koji im nastavnici prezentuju gradivo,kako se ophode prema deci...Ovi što dele minuse neka pogledaju rezultate PISA testova,makar to...Bitno da mi hranimo i pojimo onih 250 u Skupštini,plaćamo im putne troškove,skhpi ena auta i slič no,opstinske i gradske vlasti troše naše pare na kojekakve pevaljke za Novu godinu,roštiljijade,kobasicijade itd.dok lečimo decu putem SMS, ljudi dižu kredite da bi opremili decu za školu,za fakultete...Ali izgleda da smo jos uvek na nivou HLEBA I IGARA...žalosno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti