Mali u Novom Sadu: Idemo na to da minimalna zarada bude 40.000 dinara

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je cena struje u Sloveniji i Hrvatskoj 708 evra, a u Evropi prelazi granicu od 680 evra, dok je u Srbiji višestruko niža.

"Kod nas je cena električne energije 41 ili 42 evra za građane, a 90 ili 95 evra kada je privreda u pitanju, što je i do devet puta niže nego u Evropi. Srbija se odlično drži u krizi. Mi u ovom trenutku imamo nižu stopu nezaposlenosti nego što je bila 2019. pre krize", rekao je Mali u Novom Sadu.

On navodi da je Srbija do 20. avgusta ove godine imala 2,4 miliona evra stranih direktnih investicija, a da priliv ne prestaje. Rast BDP-a u prva dva kvartala je četiri procenta.

"Sa sindikatima moramo da se složimo oko minimalne cene rada. Sigurno ćemo ići na to da minimalna zarada bude 40 hiljada dinara. To će biti više od same inflacije", naveo je Mali.
 
Ministar podseća da se penzije u novembru povećavaju najmanje devet odsto, a nakon toga 1. januara ukupno dvadeset procenata.
 
Plate u javnom sektoru biće veće za 12 i po odsto.
 
Ministar finansija obećava da će Vlada Srbije "dati sve od sebe da zima koja je pred nama prođe što bezbolnije i bez posledica po građane".

Mali je u Novom Sadu obilazio kompaniju "Enerdži net", a povodom projekta "Moja prva plata".

  • Desa

    31.08.2022 19:38
    Minimslac
    A koliko on ima,kako ga nije sramota!!
  • Gipi

    29.08.2022 23:50
    MA KAKVIH!!!
    Ma kakvih 40.000 ?! Sa ovim cenama koje ste podigli najmanje bi trebalo da podignete minimalac na 70.000!!! Užas!
  • Mile

    28.08.2022 19:28
    ??
    Povecati minimalac 45-50.000 a ne prosecnu platu...kapitslisti i drzava neka smanje svoju dobit!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.