Da li će Milan Đurić zameniti Vučevića u Novom Sadu? (ANKETA)

Posle 10 godina vlasti u Novom Sadu, gradonačelnik Miloš Vučević spreman je da kormilo preda nekom od svojih stranačkih kolega.
Da li će Milan Đurić zameniti Vučevića u Novom Sadu? (ANKETA)
Foto: 021.rs

Vučevića čekaju obaveze u Beogradu. Iako je i u ovom izbornom ciklusu figurirao kao političar koji bi mogao da postane premijer, to se nije dogodilo. 

Ipak, po rečima Aleksandra Vučića, gradonačelnika Novog Sada očekuje važna državnička funckija, a biće i potpredsednik Vlade Srbije. Nije otkriveno o kojoj funkciji je reč, ali je dat nagoveštaj da bi ona mogla da bude priprema za premijersku fotelju, s obzirom na to da je otkriveno da će Ana Brnabić biti predsednica Vlade do 2024. godine.
 
"Mislim da će Miloš Vučević uneti jednu dozu ozbiljnosti o odgovornosti i pripremiti se za još značajnije buduće državne funkcije", poručio je Vučić.
Međutim, odlazak Vučevića u Beogradu ostavlja upražnjeno mesto u Novom Sadu, u drugom najvećem gradu u Srbiji. Vučević je upravljao gradom u proteklih 10 godina, od septembra 2012. godine, čime je postao gradonačelnik sa najdužim stažom u istoriji Novog Sada. Tri puta je dobijao gradonačelnički mandat.
 
I u proteklom izbornom ciklusu, 2020. godine, govorilo se da bi Vučević mogao da ode u Beogradu, jer ga čeka ministarsko ili premijersko mesto. To se nije dogodilo, ali je već tada Vučević dao nagoveštaj ko bi mogao da ga zameni u slučaju njegovog odlaska.
 
U pitanju je Milan Đurić. On je do te 2020. godine bio član Gradskog veća za upravu i propise, anoniman među širom novosadskom javnošću. Kako je Vučević ostao u Novom Sadu, Đurić je postavljen za zamenika gradonačelnika.
 
"Đurić je spreman da me zameni, ako bude bilo potrebe", rekao je te 2020. godine Vučević na pitanje 021.rs.
 
Ko je Milan Đurić?
 
U zvaničnoj biografiji Milana Đurića, koja je dostupna na sajtu grada, pregled je prilično štur. Rođen je 20. juna 1977. godine u Novom Sadu, gde se i školovao.
 
Završio je OŠ "Jovan Popović" na Limanu, a potom nije morao daleko do "Isidorine" gimnazije. Nakon srednje škole, upisao je Pravni fakultet u Novom Sadu, na kom je diplomirao 2002. godine. 
 
U narednih deset godina Đurić će raditi kao advokatski pripravnik, a potom će voditi samostalnu advokatsku kancelariju.
 
Od 2012. do 2020. bio je član Socijalno-ekonomskog saveta Novog Sada i član Gradskog veća Novog Sada za upravu i propise, dok je od 2016. do 2020. bio član Pokrajinske izborne komisije.
 
Nakon izbora 2020. godine, kao drugi kandidat za odbornika na listi Srpske napredne stranke u Novom Sadu, Đurić je postavljen za zamenika gradonačelnika Novog Sada. 
I to je to što se tiče njegove zvanične biografije. Osim toga, njegov rođeni brat vlasnik je novosadske radio stanice AS FM, kao i Prvog radija.
 
Đurić nije bio previše "isturen" među naprednjacima u Novom Sadu, pa je neko koga javnost ni ne prepoznaje, ali je ujedno neko ko je netaknut kada su afere u pitanju.
 
Prema poslednjoj objavljenoj imovinskoj karti u Agenciji za sprečavanje korupcije, iz oktobra 2020. godine, Đurić prima tri mesečne plate. Kao zamenik gradonačelnik prima platu od 110.000, ali ovo je neažuriran podatak, jer je tačan iznos 123.000 dinara, kako je 021.rs objavio u maju ove godine. 
 
Osim toga, u agenciji se navodi da je primao 30.000 dinara mesečno kao član Socijalno-ekonomskog saveta Novog Sada, te 39.000 kao član Pokrajinske izborne komisije. 
 
Poseduje dvosoban stan od 56 kvadratnih metara, koji je dobio na osnovu ugovora o poklonu tokom 2019. godine. Sebi je kupio automobil BMW proizveden 2015. godine. Takođe, navodi se da ima depozite i štedne uloge u bankama u zemlji ili inostranstvu. 
 
U anketi pred vama recite nam da li očekujete da Milan Đurić bude taj koji će odmeniti Vučevića do 2024. godine:
 
Quiz Maker
  • lala

    31.08.2022 21:40
    vlast i za magarce
    U ovoj vlasti svako može biti na funkciji, pa i magarci. Tako je danas na funkciji puno magaraca, nije potrebno obrazovanje, moral, čast, poreklo, već samo da li znaš da muvaš, slažeš, otmeš, uništiš itd. Zato mislim da i magarac može biti gradonačelnik, pa je ta funkcija izgubila svoj značaj koji je imala pre ove vlasti.
  • Kgoe'03v3

    30.08.2022 18:36
    slatka fotelja i velike pare
    Nije teško zameniti Vučevića, on ionako ništa nije radio po zakonu, već je poneta u tome ko ima smelosti da nastavi ono što je Vučević radio mimo zakona. Treba nastaviti nečiji prljav posao. E Đurić, pošto ne mislim da je pošten i da je bez mrlje, on će nastaviti taj prljavi put, samo zbog para i lečenja kompleksa, jer se fotelja osladi.
  • Marko

    30.08.2022 16:49
    Voli Milan pare i funkcije
    Milan je otisao u SNS jer nije imao od cega da zivi. Onda mu se osladile funkcije i lova, pa ko veli nema veze sto su radikali ovde me niko ne pita sta znam da radim i da li nesto radim, a plata i druga primanja su redovna. E tako je ovaj momak stigao i do Galensa, novih kola itd. Ako je on sve to prihvatio kako onda moze biti posten i bez mrlje. Nemojte me zaje......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti