Vučević o ostanku u NS: Neću biti ljut, to će biti ovi koji misle da žive svoje živote kroz mene

Pred današnju sednicu Glavnog odbora Srpske napredne stranke na kojoj će se razgovarati i o sastavu buduće vlade, Miloš Vučević tvrdi da i dalje ne zna koja je njegova sudbina.
Vučević o ostanku u NS: Neću biti ljut, to će biti ovi koji misle da žive svoje živote kroz mene
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je i dalje jedan od dva vodeća kandidata za premijersku fotelju, a ukoliko se ovo ostvari, morao bi da prepusti vođenje glavnog grada Vojvodine nekom drugom.

Odgovor na pitanje 021.rs da li je, u slučaju da zaista napušta Novi Sad, zadovoljan time kome i u kakvom ga stanju ostavlja, Vučević ostavlja istoriji.
 
"Ako dođe do tog momenta, ja ću referisati šta sam zatekao u Novom Sadu 2012. godine. Ako odlazim za dva dana, dva meseca, dve godine ili kad god, ja ću referisati i šta ostaje. Sud istorije će doneti ocenu", navodi Vučević.
Dodaje da, ipak, nije vreme za "nepotrebno prejudiciranje".
 
"Ako dođe do takve situacije (odlazak u Beograd), a ja zaista ne znam da li će doći, ja ću to vrlo jasno podeliti sa svim građanima Novog Sada i sa medijima. Izaći ću pred odbornike i pred stranku i pokušati to da obrazložim", kaže gradonačelnik. 
 
Tvrdnju da ni on ne zna da li ga na sednici u Beogradu čeka premijersko mesto obrazlaže i time da on svoje poslove kao gradonačelnik Novog Sada obavlja redovno, pa i da donosi nepopularne odluke.
 
"Da sam želeo da izbegnem sve te teške odluke, mogao sam reći 'sačekajte septembar, oktobar'", kaže Vučević. 
 
Vučević je, gostujući u jutarnjem programu Prve televizije, govorio i o tome šta će biti ako ostane u Novom Sadu. Po njegovim rečima, to što je bio često napadan govori i da njegovi politički oponenti prepoznaju da su postignuti neki rezultati.
 
"Ja sam svoje snove ispunio, gradonačelnik sam grada u kom sam rođen, borio sam se za Novi Sad, kao što se borim za svaki deo Srbije. Mirno spavam, a da li je vreme za neku novu stranicu u životu, videćemo. Ako ostanemo gradonačelnik Novog Sada, a ne isključujem tu opciju, neću biti razočaran, indisponiran, ne funkcionišem tako. To će više biti ovi oko mene koji misle da žive svoje živote kroz mene. Kada vidite da neki ljudi sebe projektuju kroz vas, to je uvek dobro životno iskustvo, za mene lekovito, rekao je Vučević.
 
Fokus na Kosovu
 
Osim kadrovskih pitanja Glavni odbor Srpske napredne stranke danas će se baviti i pitanjem koalicija.
 
"Očekujem da SNS pozove manjinske stranke, da budemo više manjinski inkluzivni i da donesemo odluku da li idemo u koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom", ističe.
 
Pre svega će se, kaže, naprednjaci danas fokusirati na Kosovo i Metohiju i moguća dešavanja od 1. septembra. 
 
"Velika odgovornost čeka sledeću vladu, neće biti lako. I to nije nikakvo opravdanje, nego prosto svi treba dobro da razmisle, stave prst na čelo. Neće to biti lak period pred nama. U Srbiji uvek kažemo da je period pred nama izazovan. Retko kad smo imali period da kažemo 'mirno je'. Takva nam je sudbina", navodi.
 
Vučević veruje da će SNS "izaći sa timom koji će biti jedinstven sa predsednikom republike i Narodnom skupštinom". 
Podsetimo, da je Vučević mogući kandidat za budućeg premijera rekao je predsednik republike i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Glasina o tome da će Vučević ići u Beograd kako bi preuzeo državničku funkciju bilo je i prethodnih godina, ali ovog puta su najintenzivnije. 
 
Ove godine navršava se i 10 godina od Vučevićevog stupanja na čelo Novog Sada, a njegovu zaostavštinu i mogućnost odlaska za naš portal komentarisali su i novosadski političari. Zamerke koje su Vučeviću uputili lokalni političari odnose se, između ostalog, na subvencionisanje javnih preduzeća, povlašćene investitore i urbanističke probleme, kao i prostranačku umesto pronovosadsku orijentaciju.
 
Većina novosadskih političara saglasna je oko tvrdnje da se Vučevićevim odlaskom iz Novog Sada ništa krucijalno ne bi promenilo, jer bi na vlasti i dalje ostala Srpska napredna stranka. 
  • Saša

    25.08.2022 14:48
    Odlazi
    Nek ide vec jednom.Kako je to strašno da ti je Vučevic kandidat za premijera .Kad nemaš boljeg i stručnijeg kandidata.Čoveka za kojeg njegovi sugrađani misle da je naj gori gradonačelnik od postanka grada .Baš strašno .
  • Idi, idi

    25.08.2022 08:35
    Idi, idi iz zivota moga ...
    Realno do klise bi trebao, ne dalje i da deli celiju sa nekim od investitora od cije se korupcije obogatio i on i oni. Nema srece za nijednu drzavu gde korupcija ne zavrsi zatvorom. Bukvalno je jezivo da meko totalno devastira svoj grad i na kraju bude jos nagradjen da to radi dalje i sa drzavom.
  • Милошчић

    25.08.2022 08:34
    Срамота касти
    Нови Мост код Ср.Каменице у парлогу сликали се Кинези бициклистичка стаза Петроварадин- Беочин у парлогу повађани прагови старе пруге ,мост кроз Ђаву турили жуту подморницу да оста још један мандат имали би 2 подморнице

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.