Iz vizure naprednjaka: Šta Miloš Vučević ostavlja u nasleđe Novosađanima

Srpska napredna stranka objavila je saopštenje u kojem se navode neki od projekata realizovanih u poslednjih 10 godina, otkad je gradonačelnik Miloš Vučević.
Iz vizure naprednjaka: Šta Miloš Vučević ostavlja u nasleđe Novosađanima
Foto: 021.rs

Kako se navodi, tokom decenije sa njim na čelu, Novi Sad od sumorne prestonice sa propalom privredom transformisan je u poželjan investicioni centar.

Ključne stvari koje SNS izdvaja počinju sa tim da je "pozicionirao grad visoko na mapi evropskih gradova". U deset godina bilo je 29 krupnih investicije i 11.500 novih radnih mesta, dok su strani investitori "samo za dve godine uložili milione".

Kako dodaju, ulaganja nemačkog Kontinentala uvećaće BDP za dva odsto, dok je, tvrde, "nezaposlenost pala za 54 odsto".
 
IT industrija je doživela "bum", a Novi Sad nazivaju "silicijumskom dolinom regiona". Takođe, navode da je "u projekte zaštite životne sredine uloženo preko 2,5 milijardi dinara", a izgrađeno je više od 100 kilometara biciklističkih staza.
 
Dodaju i da je Novi Sad "dobio jedan od najopremljenijih domova zdravlja", a da su na "inicijativu Vučevića već četvrtu godinu zaredom besplatni vrtići i udžbenici za prvake".
 
Kažu i da je ostvaren "urbanistički san", odnosno počela je gradnja "četvrtog mosta posle 60 godina". 
 
Naravno, naprednjaci nisu izostavili titulu Evropske prestonice mladih, kao i to da je postao "prvi grad van EU koji je dobio titulu Evropske prestonice kulture". 
  • Panter

    30.08.2022 14:06
    IRONIJA
    Bolje pitati,šta je uzeo.Koliko se obogatio kao gradonačelnik,koji je brinuo o Galensu,a ne o građanima?Šta može da ostavi,verovatno dedovinu.
  • Johnny Fontane

    29.08.2022 23:40
    Ocigledno je dobio ponudu koju vise nije mogao da izbegava
  • Ekrem

    29.08.2022 23:15
    Pre odlaska neka javno objavi visinu dugovanja čistoće i da objasni zašto se i dalje čeka smena?! Da objasni da se prodao za šaku trešanja i precutao da duguju milion evra. Gde su nestale te pare? Zašto se vozila arce u privatne svrhe a gorivo troši kao da voze tenkove,zašto su kante i kontejneri prodati,zašto šef tuče vozača,zašto ona dva mangupa i dalje kradu delove? Posle tog objašnjena neka ide

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti