Odabrane firme koje će zainteresovanim Novosađanima menjati stolariju

Devet različitih firmi sprovodiće različite mere energetske efikasnosti u stanovima i na kućama Novosađana koji za to budu zainteresovani.
Odabrane firme koje će zainteresovanim Novosađanima menjati stolariju
Foto: Pixabay

Reč je o ranije najavljenih pet mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u Novom Sadu, projekat Grada Novog Sada koji se odvija nezavisno od ugradnje solarnih panela.

Grad je tražio firme za zamenu spoljnih prozora, vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, a ovaj posao je dodelio firmama "Panda Group Windows Solutions" iz Rume, "I & B Capital" iz Nove Pazove, "Volti" iz Novog Sada, "D&G Dom" Ratkovo, "Braći Drinić" i "Porti PVC" iz Novog Sada, te "Gresik Plastu" iz Šajkaša.

Nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas i/ili biomasu, grejača prostor ili zamenu postojećeg grejača radiće "Energy Net Services" iz Novog Sada, a ova firma odabrana je i za zamenu i ugradnju novih cevnih mreža, radijatora, toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema.
 
Za posao nabavke i ugradnje solarnih kolektora odabrani su takođe "Energy Net Services", kao i "Green Energy Save Group" iz Novog Sada.
 
Za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova izdvojeno je 47,5 miliona dinara. Uslediće javni poziv namenjen građanima koji žele da dobiju subvencije i da se uključe u primenu neke od mera energetske sanacije u svojim domovima. Ti detalji biće objavljeni na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a šta će sve biti moguće primeniti detaljnije saznajte OVDE.
 
Odvojeno od ove mere, resorna uprava se bavi i merom ugradnje solarnih panela. Upravo je objavljena konačna rang lista građana koji su ispunili sve uslove i dobiće subvencije za ugradnju solarnih panela, a ta lista je dostupna OVDE.
  • Realista

    30.08.2022 12:47
    a može i drugačije...
    A što ne može bilo ko da ugradi stolariju, pa i vlasnik nekretnine sam, te onda da izađe gradski inspektor i proveri urađeno i odobri podsticaj? Tako se radi u uređenom svetu. ...ali da, ovo je Srbija, i ja pričam svašta...
  • Mića

    30.08.2022 10:38
    js
    Sad će naš Šojić i kapri da se ovajde. Dajte i kumu nešto ipakje on direktor agencije za energetiku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti