Na Šangajskoj listi iz oblasti ugostiteljstva i menadžmenta u turizmu i novosadski PMF

Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu našao se na prestižnoj šangajskoj listi iz oblasti ugostiteljstva i menadžmenta u turizmu između 201. i 300. mesta.
Na Šangajskoj listi iz oblasti ugostiteljstva i menadžmenta u turizmu i novosadski PMF
Foto: 021.rs
Listu "The Academic Ranking of World Universities" (ARWU) objavljuje Univerzitet Šangaj Đap Tong u Narodnoj Republici Kini.
Na ovoj Šangajskoj listi za akademske predmete analizira se 54 predmeta, a PMF se na listi nalazi i u oblasti prehrambenih nauka i tehnologije.
"Za ovaj uspeh, zaslužni su profesori i istraživači sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, koji su u poslednjih nekoliko godina među najcitiranijim naučnicima iz oblasti turizma i ugostiteljstva u regionu", navode iz PMF-a.
 
Univerzitet u Novom Sadu rangiran je između 901. i 1000. mesta na najnovijoj globalnoj ARWU rang listi koja se odnosi za 2022. godinu. 
Svake godine se za potrebe rangiranja ocenjuje više od 1800 univerziteta, a u okviru rang liste objavljuju se rezultati za najboljih hiljadu među njima.
  • Djany

    04.09.2022 18:09
    PMF?
    Ne, nije fizika, ne nije hemija, ne nije matematika - zato je i upis tako dobar!
  • NSfan

    02.09.2022 17:27
    Lepa vest!
    Lepa vest! Bravo za novosadski PMF!
  • Pera

    02.09.2022 13:49
    PMF
    U junu dmo imali prijavu buducih brucisa na fakultete. Videli smo koliko je dece zelelo da upise PMF i koje smerove. Sve ove liste nicemu ne sluze ako nema studenata, a nema ih na PMF.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti