Šta nam donosi sreda: Sirene u podne, 30 stepeni i brojna dešavanja

U sredu nas očekuje temperatura do 30 stepeni, ali i znak za uzbunu.
Šta nam donosi sreda: Sirene u podne, 30 stepeni i brojna dešavanja
Foto: 021.rs
Ovu toplu sredu provedite na nekom od brojnih događaja koje možete da nađete u našem vodiču.
Vreme
 
Sreda će u Novom Sadu biti sunčana i topla. Minimalna temperatura biće 15, a maksimalna 30 stepeni.
 
Očekivana biometeorološka situacija izazivaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Svima se savetuje pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije, a astmatičarima oprez u jutarnjim satima. 
 
Svim učesicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.
Trebalo bi da znate i...
 
Sirene za javno uzbunjivanje u Novom Sadu i drugim delovima Južnobačkog okruga oglasiće se u podne. Biće emitovan jednolični signal u trajanju od 60 sekundi (znak za prestanak opasnosti). Novina je da će se sirene ubuduće oglašavati na svaka tri meseca, o čemu više OVDE.
 
Delovi Novog Sada, Rakovca i Sremskih Karlovaca u sredu neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
T. Jovanovića Toze 2-14, 1-13, Raše Radujkova 1, 1A, 3, 5, 7, Stojana Novakovića 1-17, S. Jovanovića 18, 16/1, 16/2, 29, 22, 24, 26, 28, 30, 32, vrtić, autoperionica "Delfin", Kuruc Laslo i sklonište, od 8.30 do 9.30 časova.
 
Jovana Subotića 9-11, 15-17, 8-10, Đure Jakšića 2, Miletićeva 42-44, Grčkokatolička crkva, Đ. Markovića Kodera 2-8 (Skopljanska), od 8.30 do 11.30 časova.
 
Kaće Dejanović 34-52, 13-23, Bulevar Jovana Dučića 8, 10, od 10 do 11 časova.
 
RAKOVAC
 
Deo Dumbova kod potoka prema Belegiru, od 8 do 13.30 časova.
 
SREMSKI KARLOVCI
 
Braće Anđelić neparna strana od Poštanske do kraja, Sonje Marinković 6, Mičurinova, od 9 do 13 časova.
 
Još u sredu će biti postavljen kontejner za odnošenje kabastog otpada iz:
 
MZ "Dunav", kod kula na Beogradskom keju i na uglu Žarka Vasiljevića i Stevana Milovanova,
 
MZ "Žitni trg", Braće Jovandić iza broja 5 i ugao Vojvode Šupljikca i Đurđa Brankovića,
 
MZ "Stari grad", ugao ulica Vojvode Putnika i Ive Lole Ribara, kao i ugao ulica Ilije Ognjanovića i Modene - na taksi parkingu.
Gde ići?
 
Promocija knjige "Dorsi - Pet opakih godina muzike za ceo život" Grejla Markusa održaće se od 18.30 časova u Američkom kutku. O knjizi će govoriti prevodilac Dorsa prof. Zoran Paunović i novinar Vitomir Simurdić.
 
Izložba "Basanova Godišnja doba iz rimske Galerije Borgeze u Novom Sadu" otvara se u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada, u Dunavskoj 29. Izložba će biti otvorena do 30. oktobra i može se posetiti svakog dana, osim ponedeljkom, od 10 do 18 časova.
 
Promocija Rečnika srpskih govora Vojvodine održaće se od 19 časova u Svečanoj sali Matice srpske. Na promociji će govoriti autori Dejan Miloradov, Ivana Đelić i Dragoljub Petrović, kao i prof. dr Mato Pižurica. Ovaj dijalektološki rečnik počeo je da se radi 1980. godine u Matici srpskoj i njime je od prvog dana rukovodio prof. dr Dragoljub Petrović. 
 
U okviru ciklusa filmova "Evropski trileri" od 20 časova u Omladinskom centru CK13 prikazuje se film "The Vanishing" iz 1988. godine. Ulaz je besplatan.
 
U Lazinom teletu će se održati The Prodigy veče od 22 časa. Program večeri upotpunjuju velika imena muzičke scene sa srodnim zvukom, kao što su (The Chemical Brothers, The Crystal Method, Scooter, Fatboy Slim, Moby, Faithless).
 
Predstava u tri čina "Rigoleto" Đuzepea Verdija odigraće se u Srpskom narodnom pozorištu sa početko od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević". Karte se mogu kupiti na biletarnici SNP-a ili onlajn preko sajta pozorišta.
 
Tribina "Spomenik koga neće biti" održaće se od 19 časova, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta. Na tribini će govoriti sociološkinja Marija Vasić, istoričar Milovan Pisarri, aktivistkinja Sofija Todorović, kao i istoričar Uglješa Belić. 
 
Promocija zbirke pesama "To nije ljubav" Bojane Končarević održaće se u Kulturnom centru LAB od 19 časova.
  • Rade74

    07.09.2022 07:59
    Dođite
    Na palto SNP-a u 19:00,da se družimo,i čujete zašto spomenika nesme i neće biti.
  • Stole

    06.09.2022 21:23
    Sirene, restrikcije, grad u mraku, prebijanje neistomisljenika..zvuci poznato?
  • Niko

    06.09.2022 21:12
    Sve čini
    Naš vožd sve čini da stvori uzbunu u glavama stanovnika, kako nebi primetili razmere njegovog upropašćavanja Srbije i pljačkanja države od strane njegove bratije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti