Pred nama sparni četvrtak: Gde pobeći od toplote u Novom Sadu?

Još jedan četvrtak je pred nama. Biće toplo, ima niz dešavanja, a na vama je da se pripremite.
Pred nama sparni četvrtak: Gde pobeći od toplote u Novom Sadu?
Foto: 021.rs

U novom vodiču kroz dan na 021.rs podsećamo vas na najbitnije informacije za svakodnevno snalaženje.

Krenimo od možda i najbitnije informacije - kako treba da se obučemo, da li ćemo "prokuvati"?

Vreme
 
Idemo ponovo na +30 stepeni, što skoro pa garantuje da ćemo prokuvati. 
 
Ovaj četvrtak donosi nam najnižu temperaturu od 17°C, dok će najviša temperatura biti 32°C
 
Tokom dana mestimično oblačno. Neće biti mnogo razloga da hronični bolesnici odahnu, budući da po ovakvom vremenu mogu samo da očekuju pojačanje tegoba.
 
Oprez se savetuje i astmatičarima i srčanim bolesnicima, a meteoropate mogu da očekuju glavobolje, reumatske bolove i neraspoloženje. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Zbog održavanja koncerta klasične muzike "Korzo", od sutra u 17 sati, do ponedeljka, 12. septembra, u 12 časova, doći će do izmene režima saobraćaja u gradu. Privremeno će biti zabranjen saobraćaj u delu Bulevara Mihajla Pupina, od raskrsnice Ulice Žarka Zrenjanina do raskrsnice sa Pionirskom ulicom i Ulicom Jovana Đorđevića. Takođe, na snazi će biti zabrana parkiranja i odvijanja saobraćaja na režijskoj saobraćajnici na Bulevaru Mihajla Pupina, od Pionirske prema Ulici Ignjata Pavlasa.
 
Delovi Novog Sada, Ledinaca, Veternika i Sremskih Karlovaca u četvrtak neće imati struje.
 
U Novom Sadu će bez struje biti Branka Bajića 6, 12, 14, 20, 24-26, 30-32, kao i pumpa Piramida u periodu od 8.30 do 9.30 časova.
 
S druge strane, od 10 do 11 časova najavljena su isključenja na adresama: Omladinskog pokreta 14A, 14B, S. Mitrova Ljubiše 10-12, Bulevar Jaše Tomića 25-31, i Jovana Hranilovića 38-40.
 
U Ledincima će bez struje od 9.30 do 10.30 biti deo vikend naselja Torine, a u Sremskim Karlovcima u periodu od 9 do 11 časova Ulica patrijarha Rajačića, od Poštanske do kraja ulice.
 
Kad je reč o Veterniku, od 8.30 do 13 časova bez struje će biti Nova 29 (Dušana Popovića), Nova 37 (Olge Ilić), Nova 29 (Marka Servijskog), Nova iza Danila Lazovića i Dobre Jovanovića.
 
Još jedna informacija koja bi mogla da bude od velike koristi za Novosađane je gde su postavljeni kontejneri "Čistoće" za kabasti otpad. Raspored postoji, a gde su kontejneri saznajte OVDE.
 
Za sada nema najave isključenja vode u gradu. Za to informaciju saznaćete, naravno, prvo na 021.rs i na našem radiju.
 
Gde ići?
 
Novo izdanje Language club-a, interesantnog druženja na više jezika, održaće se u četvrtak u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45. Početak je u 20 časova.
 
Razgovor o knjizi "Kosmički glasnik" autorke Dunje Cigić Gavrilović održaće se u četvrtak u dvorištu galerije Prometej, Svetozara Miletića 16.  Početak je u 19 časova.
 
Panel diskusija "Student pita" održaće se u Omladinskom digitalnom centru. Tema diskusije je preduzetništvo u očima studenata, a početak je u 18 časova.
 
Sastav Animal Instinct nastupa u četvrtak u Lazinom Teletu. Posetioce očekuju hitovi Muse, RHCP, RATM i drugih rok sastava, ulaz je besplatan, a početak je u 22 časa.
 
Crna kuća u četvrtak priprema veče puno uz mnoštvo izvođača (muzičara, ali i drugih). Ulaz je uz donaciju, a početak je u 20.30.
 
Promocija knjige Vesne Petković "Duše su rekle 'Da'" održava se na Spensu. Reč je o autobiografskom, ljubavnom romanu, a početak je u 19 časova.
 
Otvaranje izložbe Bosiljke Zirojević Lečić "Vibrantne boje" zakazano je za 18 časova u Ogranku SANU. Događaj počinje u 18 časova.
Ukoliko ste propustili
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti